8. 1. 2014

11 rekapituluje 13 (2.díl)

první půlku roku 13 jsme shrnuly posledně, dneska je na řadě půlrok druhý...


červenec 

těsně před prázdninama otevřela na hradčanech galerie současného autorského šperku we exhibit: contemporary jewelry and objects. miakarina vyrazila na karlovarský filmový festival, stejně jako půlka prahy. jezdí tam ale už asi od deseti let a vidí tam filmy, co ještě nikde nebyly k vidění, takže jí to nebudeme brát. letní parno pak překonávala chladivými a relativně zdravými veganskými dezerty. zašla ale i na výstavu krásných knih art books wanted pořádanou nakladatelstvím edition lidu. nově otevřený concept store kurator nás pak překvapil svou druhou letní instalací, kde zářila mimojiné petra ptáčková a po několika měsících jsme konečně zvěřejnily rozhovor s vnukem, naší srdcovou trojicí propojující grafický design, šperk a koncept. 

srpen

pipilotti upekla skvělý banánový muffiny s čokoládou (taková veganská klasika). četly jsme si knížky a odtajnily svoje knihovničky. miakarina vyrazila na fluff fest, kde si nacpala pupek veganskou zmrzlinou od svobody zvířat a snědla všechno, co tam měli na grilu a pipilotti ji alespoň po  gastro-obžerské stránce dohonila na restaurant day, který strávila ve vršovicích. nakonec si kočky vyšily na oblečení něco hezkýho, byly přece na kurzu moderní výšivky u love revamp.

září

to byl jednoznačně nejnáročnější měsíc celýho roku. pipilotti absolvovala asi milion módních přehlídek, samozřejmě si nenechala ujít zuzanu kubíčkovou nebo awkward.  miakarina se zatím dál ryla ve svém urban záhoně. designérka jana rollo přijela z paříže do prahy a my jsme se s ní setkaly na její první sólo výstavě ve šperkařský galerii we exhibit. miakarina psala o svém švédském létě, několikadílné pokračování má v šuplíku.

říjen 

ohlédly jsme se za soutěží pro mladé návrhářské talenty start-up na m-b prague fashion weekend a pipilotti pak opět odtajnila svůj zapisníček z fešn weeku. ve smíchovském ateliéru jsme navštívily ivu burkertovou alias odivi a v karlíně a na letné zas sesterské návrhářské duo segrasegra, které znají všichni urban cyklisti a nově i baletky. na designbloku jsme obešly, co jsme mohlyzažily jsme město jinak a líbilo se nám to. na dušičky jsme se bály u slendermana, ještěže se bojíme tak rády.


listopad

připomněly jsme si, jak nás na designbloku dostala přehlídka lenky kohoutový aka cockerel a řekly si, že nutně potřebujeme pletený svetr s vyobrazením čajovýho porcelánu. vzpomínaly jsme i na to, jak jsme vyjely na podzimní jablečnou brigádu s f.h.pragerem, výrobcem pragomoštů a ciderů. zašly jsme na cannafest omrknout 100+1 způsobů, jak využít konopí a miakarina pak doma vyrobila konopné mléko. uvařila i skvělou dýňovou polévku, která nás s příchodem zimy dokonale zahřála. zveřejnily jsme náš - ehm - letní rozhovor s luckou z vinohradskýho momentu a pipilotti se ocitla v televizi v jednom nejmenovaném pořadu. nakonec jsme společně zašly do áemka na další výstavu ze série cut club, kde se poprvé představil i zahraniční host - švédská umělkyně ninna berger se svou artovou fešn recyklací.


prosinec

na závěr roku jsme to publikačně pořádně rozjely. vychrlily jsme na vás recepty na vegan cukroví, tipy na ježíška a dárkové diy a připravily pro vás ve spolupráci s českými designéry několik předvánočních soutěží. jako každý rok jsme několikrát skrznaskrz prolezly designsupermarket a snažily se nekupovat si vánoční dárky jenom pro sebe. navštívily jsme holky z 2d3D a udělaly si výlet za eliškou judovou do brna. pochlubily jsme se našima oblíbenýma věcma za podzim a těsně před vánocema jsme nakoupily dárky od studentů umprumky. prosinec 2013 byl díky tomu nejplodnějším měsícem v historii kočičího blogu.  


a jaký rok jste prožily vy?

2 komentáře:

  1. Teď mám dost pocit, ze ja jsem nic moc nedělala, natož porod! Ale to je určitě tím, ze Vás je jedenáct!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je jasný, v jedenácti kočkách toho člověk stihne víc...

      Vymazat