6. 1. 2014

11 rekapituluje 13 (1.díl)

taky máte potřebu se stále ohlížet za sebou? my teda jo. kočičí jedenáctka prožila celkem dost  nabitý rok, nepodařilo se nám ho proto shrnout do jednoho článku. dneska vzpomínáme na to, co jsme dělaly v lednu - červnu, na druhý půlrok uplynulého roku se podíváme třeba za pár dní. některý kočky jsou totiž dlouhodobě nemocný (a vůbec ani trochu nejsou hypochondři), jiný zas mají náročný rodičovský povinnosti a nový rok je přepadl v čase energetického útlumu a naprosto je zaskočil. '13 tak budem muset zrekapitulovat nadvakrát.

leden

nejdřív jsem si zahrály na nastěnku, pak jsme se chlubily svým spodním prádlem, v návalu novoročních předsevzetí, že musíme něco pořádnýho dělat jsme s veronikou z modeschau navštívily návrháře pavle berkyho, pokoušely jsme se obarvit si vlasy bez pokusnejch zvířat a soutěžily jsme o pragerův balíček ciderů a limonád, jejichž etikety od té doby prošly podařeným redesignem a v jejich řadách přibyly i zázvorka, šípek, anýz a hrušková perry. pak už jsme jen počítaly týdny a fanoušky na fejsbuku...

únor

šly jsme si prohlédnout studentský práce na umprum, navštívily jsme nadšenou modistku kateřinu čadovou a naši oblíbenou šperkařku nastassii aleinikavu, upekly veganský banánovo-čokoládový cheesecake a začaly jsme si podomácku vyrábět kosmetiku (kromě toho, že nás kosmetickej konzum nikdy moc nebavil, snažíme se vyhnout všem těm chemkám testovanejm na zvířatech). seriál o domácí kosmetice patří k novým rubrikám, který se nám zatím daří celkem úspěšně udržet. taky jsme trochu prokrastinovaly na internetech (což děláme furt, ale málokdy se tím chlubíme, žejo) a ida jela za babičkou.

březen

vzdaly jsme hold milošovi urbanovi, do áemka jsme zašly na skvělou výstavu zlínské designérky eshy v rámci cyklu cutclub, udělaly jsme rozhovor s mladou návrhářkou hanou frišonsovou a nechyběly na jarním fashion weeku, který pořádal designblok, ani na přehlídce čtyř vybraných začínajících návrhářů shooting fashion stars. vypilovaly jsme recepturu na domácí veganský baileys a s vnukem ozdobily velikonoční vejce.

duben

výstavu brněnského květinářství efemér, krásného projektu, který se zaměřuje na užití lokálních květin, jsme navštívily v pražské kolíbce, podívaly jsme se do h&m showroomu na oblečení z recyklovenejch pet lahví, pipilotti odjela do porodnice a den na to otevřel moment, naše milovaný vegan bistro a kavárna. to nás taky inspirovalo k tomu, abychom se s váma podělily o naše oblíbený veganský foodblogy (fotka míša řezů je od cruelty free ježků). nakonec jsme zašly do galerie czechdesign, kde se v rámci druhýho shape&vision na chvíli objevil  prodejní showroom českých návrhářů, kteří se na šejpu dosud objevili (na fotce zrovna visí mongol).

květen

šlehaly jsme další kosmetiku, pekly skvělý bejgly a z fialek vyráběly sirup. se zpožděním jsme přinesly report z shape&vision (na snímku vidíte model petry ptáčkové) a zevlovaly v krymský. matilda to skoro všechno prospala.

červen

bylo teplo, a tak jsme většinu svých aktivit směřovaly ven. na oblíbeným blešáku v zahradě dejvický klubovny jsme prodávaly naše přebytečný vlastnictví, miakarina začala svou úspěšnou urban zahrádku v jednom vinohradským vnitrobloku a za knížkama jsme vyrazily na náplavku. natálie steklová  otevřela  kavárnu s obchodem v dome hudebních nástrojů a v ulici karolíny světlý zas martina malá přestavila svůj kurator. obě místa jsou pro své majitelky splněným snem  a je radost do nich zajít. na úžasný šperky dany bezděkový jsme šly do domu u černý matky boží, na hanu frišonsovou do áemka a na studenty opět na umprumku. ida se zapletla se slečnama a už jí to zůstalo.

Žádné komentáře:

Okomentovat