3. 1. 2014

vánoční knihex

festival malých nakladatelství se tentokrát schoval pod střechu holešovické tržnice
v poslední době sice máme nejradši audioknihy, protože se u nich dá něco dělat i rukama, jako dárek je ale nejlepší opravdická tištěná kniha. na vánočním knihexu se nám tak peněženkou prohnala pořádná 'vánice'. před tímto jevem jsme ale byly varovány prostřednictvím propagačních tiskových materiálů festivalu malých (z našeho pohledu však mocných) nakladatelů, nemůžeme si tedy na nic stěžovat, leda tak na vlastní neschopnost ovládnout se za přítomnosti krásných knih.
no, vlastně nejen knih, ale i diářů, fotoalb, balicích papírů, recyklovaných sešitů, plakátů, papírových vystřihovánek a morbidních pexes. skrze vůni papíru a knih vnímáme vánoční atmosféru možná ze všeho nejvíc, asi proto, že knížky rády dáváme i dostáváme. škoda, že už je po vánocích, nebo spíš škoda, že už není ten čas před vánoci, kdy se všichni na něco těšíme. třeba na novou knížku pod stromečkem.
geniální plakáty od studentů z ateliéru ilustrace na umprum
roe

vánoční nadílka u paragraphu
pexeso 'natura morta' od jednoho měditepce z nové paky 
limči u divokejch matek; náš oblíbený šípek
papírové království napoli
papírnictví voala
vitariánské dobroty ze secret of raw
diář z papelote s ilustrací marie makeevy

4 komentáře:

  1. Milé kočky, já bych vás normálně vyměnila za jakéhokoli průvodce Prahou, kulturní přehled a vůbec vůkol všelijaký rozhled. Já totiž dycinky (skoro) všecko z těch Vašich fotek potřebuju. Audioknihy mě ze stejného důvodu poslední dobou taky baví víc a víc. Ehm a dneska asi byly nějaký divný konstelace, když tu někdo publikuje post na blogu ve dvě ráno, zatímco jinej do čtyř sjíždí Pinterest a ne ne usnout ...

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě ze jsem tam nesla, už takhle se skladame na poslední kafe před výplatou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, ale tohle vážně stojí za to. Knížky totiž koupíš přímo od nakladatelů - pro tebe jsou levnější, ale nakladatelství na nich zároveň víc vydělá, nedáváte totiž v tomto případě peníze distributorovi. Takhle je to pro obě strany výhodnější, je to jasná a jednoduchá forma přímé podpory těchto nakladatelství, a navíc tam bylo hrozně příjemně! Pro mě nejlepší předvánoční akce! S. K.

      Vymazat
    2. Má to ale i stinnou stránku. Přímým prodejem nakladatelé připravují o zisk nejen distribuce, ale i knihkupectví. Takže se může stát, že časem se budou prodávat knihy jen takto. A to by zase tak příjemné nebylo.

      Vymazat