10. 3. 2013

ESHA v a.m. 180

díky modeschau jsme objevily mladou slovenskou návrhářku eshu, díky áemku jsme v pátek mohly vidět její první kolekci nazvanou dark wood naživo.



esha studuje druhým rokem na  utb ve zlíně (obor design obuvi) a její první veřejná prezentace právě probíhá v pražské galerii a.m.180 v rámci série  cut club, která má postupně představit neznámé mladé návrháře tvořící na hraně mezi módou a uměním. ve znaku má esha strom připomínající šlehající plamen a vytváří oblečení, boty, šperky a předměty s temně mystickým, zneklidňujícím nábojem. nám se líbí, že miluje přírodu a les, používá recyklovaný materiály (např. exotický dřevo, který zbyde po výrobě elektrickejch kytar, oblečení ze sekáčů, latex, použitou nebo zbytkovou kůži) a  přestože může její kolekce na první pohled připomenout pankovou diy estetiku, dává si záležet na kvalitě a dobrém zpracování (košile a tašky tak na mě v reálu působily ještě lepším dojmem než na fotkách).


z popisu akce na facebooku i dle cenovek připnutých na většině vystavených objektů jsme pochopily, že je možné věci zakoupit. pozoruhodných prototypů obuvi se to patrně netýká, jak ale esha prozradila v modeschau, brzy představí i boty určené k běžnému nošení.  v každém případě se můžete podívat na její galerii na sashe (slovenská obdoba fleru), kde má pár kousků vystavených k prodeji. jinak si od eshy budete v blízký době moci nakoupit na konci dubna, a to v pop-up shopu, který v galerii czechdesign naváže na shape&vision.

dark wood bude v áemku do 20. března

Žádné komentáře:

Okomentovat