18. 6. 2013

cut club # 2: oddity hany frišonsové




kočky chodí rády do cut clubu. to, že je to klubík spíš pro pražský hipstry, je nemůže odradit - vystavuje se tu totiž hodně zajímavá móda (nebo spíš mód/art). po eshe, kterou jsme tam navštívily v březnu, se v galerii a.m. 180  představila ve druhém dílu téhle klubové (a snad už kultovní?) série hana frišonsová (nebo spíš ◠◡◠◡◠◡◠hana◠◡◠◡◠◡◠frišonsová◠◡◠◡◠◡◠?) a její nový projekt "oddity".
instalaci oděvů/artefaktů deformujících lidská těla před nedávnem vystavila na festivalu fashionclash v maastrichtu. kukloidní kabát s hrbem a rukávy začínajícími někde u pasu  evokuje hříčky přírody naložený v lihu a vystavený v kabinetu kuriozit. barevný "chlupy" dotváří na "zmutovaných" oděvech dojem smutných zrůdiček s veselou vizáží a připomínají nám postavy z nějakýho japonskýho komiksu. můžete je brát i jako vyhřeznutí naší animální podstaty (...kočky rozumí, vrrr) nebo jako vyšinutí těla i duše a mantinelů "normálnosti" (snad nejsou kočky v těch interpretacích úplně mimo). 
kromě "divností" narazíte v áemku i na hančiny starší práce z kolekcí "blooming" a "sleepwalkers", které si můžete i koupit. 
více o autorce se dozvíte třeba v našem rozhovoru z letošního března




<3 hrb <3
<3 chlup <3
foto michal pudelka


bonus info: nebyly to (ne)veselé zrůdičky, ale lucie aka  luciela taschen, komu se poprvé podařilo rozesmát matildu na dýl než dvě vteřiny. díky! (a bonus fotky k bonus info najdete na kočičím fejsbuku).

Žádné komentáře:

Okomentovat