17. 6. 2013

ARTSEMESTR léto 2013: móda



slibovaly jsme ještě víc fotek z umprumáckýho artsemestru, a tady jsou. z ateliérů pavla ivančice a liběny rochové jsme pro vás vybraly nějaké ty šaty a boty. nejvíc se nám tentokrát líbily práce v ateliéru módní tvorby, kde studenti dostali volnost věnovat se svým individuáním projektům, nechat se unést fantazií a nemuset se tolik ohlížet na komerční a praktickou stránku věci (to ovšem neznamená, že by se jejich návrhy nedaly nosit). studenti liběny rochové se museli vypořádat hned se dvěma komerčními kolaboracemi: obaly na ultrabooky a boty pro technologickou firmu intel můžete zhlédnout již teď, ze spolupráce se swarovskim je zatím hotová jen část; dokončovat se bude ještě v zimním semestru. celkově se nám zdály ateliéry nějak méně nabité než v zimě, je to ale tím, že tu chybí bakalářky a diplomky. na ty se ještě můžeme těšit.

  
 

lay sedláková rozpracovala svou předchozí kolekci
 



 
 

monika  nováková z dua awkward upletla svetry jako poctu lyžařům, kteří zahynuli v horách (nápisy jsem luštila dlouho, až jsme pochopily: "piste off", )
filip jakab navrhl outfity pro moderní městskou čaroděnici a nechal se inspirovat silnými ženami s výrazným a osobitým vkusem, jakými byla třeba novinářka a stylistka isabella blow (to je ta, co objevila alexandra mcqueena). mezi modely tak nechybí ani originální headpiecy.
linda zabilková
viktoria yash se pustila i do pánské kejčoviny
 
 
 

1 komentář: