31. 3. 2013

zdobení vajec s VNUKEM



vezmeme to ab ovo. někdy před rokem touhle dobou se zrodil VNUK, platforma tří mladých umělců/designérů, která nás zaujala natolik, že jsme je coby erudovaný kurátorky vnukly na loňský code:mode jako naší divokou kartu. VNUK nás nezklamal, naopak. mnohokrát nám vnukl na tvář úsměv i hloubavý výraz, to když jsme díky němu musely přemýšlet. 



proč ale o VNUKovi mluvíme dnes? asi že má narozeniny a umí dobře jednu sezónní specialitu : zdobit vejce. VNUKovo zdobení vajec podle nás dokonale reflektuje jarně-velikonoční téma zrození. VNUK totiž zdobí nejen kraslice na trenkách, ale evidentně zná dobře i ženskou anatomii. pro nás kočky představuje staromilský návrat k lidovým tradicím v současným materializovaným světě. a všichni přece ví, že velikonoce nejsou jenom o čoko zajíčcích a koledování s pomlázkou (čemuž se mimochodem lidi na západě dost diví a mají pocit, že ženský pohlaví je tady ve východoevropský patriarchární společnosti dost utlačovaný) a celá tahle jarní oslava zrození tu vlastně byla dávno před tou křesťanskou. 
na fotky z loňskýho zdobení z dědou, co rád střílí z luku, se podívejte na VNUK facebooku. my kočky si myslíme, že zdobení vajíček (s) VNUKem jen tak nějaký kraslice nepřekonají. 


vlastně jsme vám chtěly říct, že brzy něco s VNUKEM chystáme, tak se nechte překvapit.
hezké velikonoce přejí kočky VÁM i VNUKOVI!

P.S. něco od VNUKa  si zatím můžete zakoupit v Kuráži 

Žádné komentáře:

Okomentovat