20. 3. 2015

vyhlášení soutěže s love revamp

britská umělkyně zoe bachman si na vinatge prádlo vyšila texty rapperů  the notorious b.i.g. a 2pac 

odkládáme jehlu a nit a vyhlašujeme naši výšivkovou soutěž s love revamp. z českého centra v provence, kde momentálně pořádá workshop, nám eva poslala číslo svého oblíbeného komentáře. do finále se jich prý probojovalo osmnáct a z nich eva nakonec jeden vylosovala.
je to číslo 30! my jsme pak vylosovaly číslo 7. každá výherkyně získá 1000-korunový voucher, který může použít na jakýkoliv jarní kurz nebo workshop s love revamp. markétě a zuzce gratulujeme!
a všem ostatním děkujeme za komentáře, bylo moc fajn je číst. mimojiné jsme se dozvěděly, že mezi výšivky vašich snů patří práce yumiko arimoto nebo kláry vystrčilové. to jsme tedy na stejný vlně. my textilní umění naprosto zbožňujem; třeba takovej ateliér textilní tvorby je na klauzurách vždycky jednou z našich nejoblíbenějších zastávek. poslední dobou nás hodně láká vyšít si taky něco na papír, třeba na starý fotky, na noviny nebo na stránky časopisů. výsledek si samozřejmě chceme zarámovat a předstírat árt. nakonec ale asi zůstaneme jen u kreativního záplatování našich stále opotřebovanějších svršků - ostatně, o tom taky je love revamp -, ale pro vás tu máme další dávku výšivkový inspirace! 
klára vystrčilová / portrét
klára vystrčilová na loňské výstavě 'alone in babylon'  v ghmp  
zoe buckman a její projekt 'every curve'
2pac na vintage onesie
vyšívaná fotografie tokijské textilní umělkyně many marimoto zvětšuje naše choutky vyměnit kanávku za papír a trochu vylepšit/znesvětit rodinný album 
vyšité artérie lynn skordal aka tip pro kreativní mediky
raija jokinen
  national geographic od lauren dicioccio bychom si klidně i předplatily
ana teresa barboza
no a pokud si netroufnete na nic tak složitýho, vystačíte si i s jednoduchou geometrií. na zadní části trika nebo košile budou krystaly určitě vypadat skvěle!

2 komentáře: