28. 4. 2015

doma u lote


lenku trlicovou a její značku lote známe od doby, kdy se coby čerstvá absolventka oděvního designu a designu obuvi na utb ve zlíně zúčastnila  soutěže pro mladé talenty start-up na prague fashion weekendu 2012. její minimalistické linie a inspirace skandinávským designem se nám tehdy zalíbily,  a to jsme ještě nevěděly, že si všechno šije sama a často i ručně, bez stroje. několikrát se pak ukázala v našem oblíbeném kuratoru, jednou v petrské ulici u luciela taschen a před vánoci na designsupermarketu., odkud mi od ní ježíšek přinesl pod stromeček šedivou sukni pod kolena.

lenku jsem navštívila v únoru a tehdy ji fascinovaly pohledy na zimní políčka spoře pokrytá sněhem, ze kterých sem tam prosvítá hnědá zemina a krtince. kouká na ně prý vždycky po cestě vlakem domů na moravu, kde má větší dílnu a kde vzniká většina oblečení lote. jestli chcete vědět, co se jí honí hlavou teď a na čem právě pracuje, sledujte ji tady.
v poslední době experimentuje i s vlastnoručně barveným hedvábím a batikuje
na lenčiných moodboardech jsem mohla oči nechat
paralely mezi módou (od lote) a přírodninami hledala fotografka eva kubíčková rodrigues. vznikla tak krásná série fotek. podívejte se na ně sem.

1 komentář: