3. 5. 2015

by myyna se loučí s veverkou


už ani nevíme, kde jsme poprvé narazily na ilustrace markéty jinochové / by myyna, jestli to bylo jen tak náhodou nebo jestli nám to někdo poradil, do společnýho ateliéru by myyna a kdotokdyslyšel v oblíbený holešovický ulici veverkova jsme se v každým případě vydaly až na autorčinu rozlučkovou párty.
matilda návštěvu kreativního  ateliéru pojala jako ochutnávku moštů a jednohubek a u stolku s občerstvením pak příznačně zapomněla dudlík (odcházela totiž asi s plnou pusou), to maminka vybrala do dětskýho pokojíčku plakát s akvarelovými obrázky ptactva střední ameriky, které vznikly na základě markétiny cesty po nikaragui. s tukanem,  lesňáčkem, květomilem, rybaříkem  a spol. se snad holky brzy skamarádí, jen co na ně (na ptáčky) seženu rámeček a najdu to pravý místo na stěně.
od konce dubna už sice markétu v sousedství bistra 8, page5 a recycle with love nenajdete, její pohlednice, přání, plakáty a plátěnky s obrázky můžete však snadno koupit na internetu. a co se stane s ateliérem? brzy jej čekají velké změny! markétina tamní spolubydlící, jana seidlová, předělává prostor na sdílenou šicí dílnu podobného druhu jako je strojovna v krymské. místo, kam si budete moct na profi stroji něco ušít a kde se budou pořádat i workshopy pro fanoušky diy a kurzy šití, můžete podpořit na právě probíhající crowdfundingové kampani na hithitu. a těšte se, stejně jako my, na pokoj č. 10

 

1 komentář:

  1. Bylo to prima! Díky za návštěvu a zdravím Matyldu - neohroženého jedlíka :D.

    OdpovědětVymazat