9. 7. 2014

ve stínu písecký brány



prodejní výstava expo vente ve stínu písecké brány na pražských hradčanech nás přilákala navzdory nesnesitelnému horku prvního červnového týdne.  mohl za to dobrý výběr umělců a designérů, mezi nimi řada našich oblíbenců, ale i pozvání studentky ateliéru módní tvorby na umprum jany mikešové. to nešlo jen tak vyignorovat a zůstat doma s ledovým čajem a hlavou u větráku. 
kromě jany a její rodiny jsme  na expu potkaly kučína aka deafmessangera a jeho luisičku, která se den předtím přestěhovala do prahy a architektu martinu bílkovou z 2d3D. ta se prokázala i jako nejlepší teta na chování matildy poté, co se s matildou překotil kočárek a pipi zvažovala odjezd na pohotovost. martina to ale uměla dobře už v zimě, když jsme ji navštívili u ní doma. (nakonec všechno dobře dopadlo, jen na ten portrét z ateliéru automatique nás kvůli tomu pádu nějak přešla chuť. a to už jsme měly vybraný pozadí v podobě horský scenérie...). 
kromě jany jsme v chladivém průjezdu potkaly i další současné či bývalé studenty umprumky, například absolventky textilní tvorby anežku podzemskou a danu elsterovou, které společně vytváří interiérové doplňky pod jménem  durch duo (a my od nich máme doma hodiny), nebo loňskou absolventku ateliéru k.o.v. evu růžičkovou, která přinesla svoje prsteny z aktuální kolekce 'shining'. naprosto čerstvé letní novinky tehdy donesly studentky anna štěpánková (produktový design) a tereza rosálie kladošová (oděv) aka zachumlání laní. jejich pareo je k vodě jako dělaný. 
no a když jsme u těch novinek, nejvíc jsme jich našly v našem oblíbeném papírnictví mou paper lovers. kromě novýho setu dopisních papírů se nám nejvíc líbil batůžek a taky penálek na tužky. všechno bysme to  teď v létě strašně moc potřebovaly, stejně jako ty nový šperky od 2d3D...

porcelánový poklad hany vinklárkové / artistka
akci pořádalo dobrovolnické sdružení francouzských expatů prague acceuil.

Žádné komentáře:

Okomentovat