14. 3. 2014

pražský baobab

přestože má nakladatelství baobab svou pražskou pobočku ve vršovicích už od konce minulýho roku, kočky se tam vydaly až  před týdnem, při příležitosti výtvarný dílny pro děti s ilustrátorkou kateřinou sechovcovou.
samotný prostor nám však není neznámý, vždyť baobab na adrese krymská 29 jen vystřídal koncept mu, kde jsme dřív rády trávily čas. pipilottiny děti - alespoň jejich uměnímilovné a tvořivé křídlo, t.j. lola - si nenechají ujít příležitost cokoliv malovat, vyrábět, stříhat a lepit. zatímco babetu bavilo v knihkupectví spíš poskakovat po podlaze a ukazovat na knížky, který máme doma, lola se zabrala do kreslení. vzniknout měly interaktivní obrázky v duchu dosud nevydané knihy kateřiny sechovcové cirkus scartoni.
takhle dělá slon podle kateřiny sechovcový / cirkus scartoni
mezi knížkama  z  baobabu máme několik velkých oblíbenců: 12 hodin s oskarem od námi zbožňovaný ilustrátorky evy macekový, šmalcovu abecedurostlinopis alžběty skálový a jiřího dvořáka a taky modrýho tygra, jehož autoři jsou přímo baobabí nakladatelé juraj a tereza horváthovi (kromě toho, že juraj horváth nakládá a kreslí, vede taky ateliér ilustrace a grafiky na umprum). teď, když baobab expandoval z tábora do prahy, máme všechny publikace z baobabu hezky po ruce, včetně řady překladů a cizích titulů pro děti. po naší návštěvě knihkupectví se na prvním místě našeho seznamu knížek, který si chceme koupit nebo alespoň půjčit (v tomto případě spíš koupit někomu z rodiny k narozeninám),  ocitla  žhavá novinka chrudošův zvěřinec, který měl v krymský minulý týden slavnostní premiéru. po zvěřinci teď touží celá rodina... a všechny kočky.
pokud máte děti a chcete se do baobabu taky přijít podívat na nějakou výtvarnou dílnu (za symbolický poplatek za použité potřeby), sledujte facebook pražský pobočky baobabu, kde se neustále něco chystá.



scartone je kniha,  která zatím na vydání čeká
12 příležitostí se bát aka 12 malých hororů (baobab) vytvořený kolektivem autorů, např. tereza říčanová, alžběta zemanová nebo již zmiňovaná eva maceková a chrudoš valoušek,  od našeho oblíbenýho michala kubáta

kateřině sechovcové nedávno v argu vyšla knížka kouzelný polštář. 11 koček je samozřejmě nadšených ze všech kreslených koček, které ožívají a skáčou...
 co si kočky koupily: sešitek na téma čtvero ročních období od naší oblíbený marie makeevy 
eva maceková rulez. plátěnku od ní nosí všechny kočky. a jejích 12 hodin s oskarem si kočky prohlíží před spaním...
                                                                                                                         tenhle linorytovej bestiář je prostě dokonalej
chrudošův zvěřinec 3 v 1: televize pro větší děti, sešit s říkankami pro ty malé a pak omalovánky. z linorytů chrudoše valouška stejně jako z všeobecné deklarace zvířecích práv byly kočky naprosto unešený.

6 komentářů:

  1. nejmilejší report, děkuju!
    A chci takový obchod v Brně..

    OdpovědětVymazat
  2. chodím okolo, ale v tomhle podání je víc než lákavé napříště nahlídnout i dovnitř :)

    OdpovědětVymazat
  3. jak úchvatné - uu

    OdpovědětVymazat
  4. Skvely tip! Ja mam knizky od Baobabu moc rada, kupuju je v obchode Brana k detem. Nejradsi ma muj syn Muj medve dFlora. Krasna knizka s pribehem. A taky Zpatky do Afriky od A.Skalove.
    Presne tohle chci podporovovat na ruzne narozeniny, svatky a oslavy vseho druhu:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Asi jsem se zamilovala. Neshání tam nočníh hlídače?

    OdpovědětVymazat