8. 3. 2014

artsemestr zima 2014: konec


zatímco se miakarina chystá na dlouho plánovanou a odkládanou operaci, pipilotti řadí - téměř náhodně - jednu fotku za druhou, aby konečně završila letošní dávku fotoreportů ze zimního artsemestru na pražský umprumce. jelikož je pro nás momentálně obtížný vyjet mimo prahu, na jiný školy a jejich výstavy klauzur jsme se - vlastně opět - nedostaly. ač k tomu máme důvody a prostě to nejde, stejně si připadáme tak nějak neschopně. fakt nejsme nijak plánovitě pragocentrický, jen jsme k domovu připoutaný víc než se nám líbí.  
na výstavách, kde je toho k vidění a okamžitýmu vstřebání předkládáno tak strašně moc, si občas připadáme jako japonský turisti, co se na svět kolem dívaj jen přes hledáček foťáku, nebo jako martin fryč na vernisáži. zpětně jsme ale za tu fotodokumentaci rády, i kdybychom byly jediní, kdo se k fotkám budou vracet. na místě si často ani nevšimneme detailů, který pak vidíme na fotkách a  hodně zapomínáme (asi stárnem). hodně věcí taky vynikne až na 'druhý' pohled... 
do ateliéru textilní tvorby nakukujeme vždycky se zatajeným dechem. letošní téma 'česká pohádka' a jeho zpracování nám učarovaly, hlavně miakarině, která má taky na svědomí většinu fotek v dnešním ultradlouhé tour po umprumáckých ateliérech. taky se nám moc zamlouvá lahev na okurky a hračky, který vymysleli studenti ateliéru k.o.v.. 
zbylý reporty z artsemestru zima 2014  najdete tady (intro), tady (móda) a tady (grafika).


Žádné komentáře:

Okomentovat