24. 1. 2014

kočky u sistersconspiracy

matilda v dobrých rukou
rozhovor se SISTERSCONSPIRACY jsme chtěly udělat dlouho, minimálně po předloňské přehlídce českých pánských značek na designbloku (report z přehlídky najdete tady), kam sisters přišly se skvělou s barevnou námořnickou kolekcí. nakonec jsme se k tomu dostaly až v rámci série rozhovorů, které děláme pro MOLO7. v karlínském ateliéru ve vítkově ulici č. 8 jsme posledně byly za segrasegra (rozhovor tady) a ještě předtím za mirkou horkou (showroom tu má ještě například zuzana sedmidubská) a dobře jsme si pamatovaly ty obří vchodový dveře s klikou umístěnou tak vysoko, že k ní musíme  oči zvednot vzhůru, pokud zrovna nemáme podpatky, což samozřejmě není skoro nikdy. 

SISTERSCONSPIRACY dvou kamarádek z umprumky alice klouzkové a jany jetelové patří na český scéně mezi zavedený pánský značky. začínaly s víc punkověcma - pokud se to tedy dá říct o oblečení s perfektním střihem i zpracováním - , které zdobily třeba malůvky od marhlad, my jsme je ale poprvý zaregistrovaly díky jejich retro-dandy kolekci   orlando. od té doby se nám vždycky líbila jejich spolupráce s mladými  grafiky, kultovní je pro nás třeba vtipný vzorek aktů z teletextu na pánských svetřících od tanta v kolekci simson-pionýr, dobrý výběr grafických potisků (od aakk forever) podle nás přispěl i k úspěchu zmiňovaný námořnický kolekce ahoy sailor . 


sistersconspiracy from elva katter on Vimeo.

celý dlouhý rozhovor najdete v magazínu MOLO7 (tady). moc jsme ho nekrátily, protože jana i alice podle nás mají co říct. za osm let existence značky posbíraly už nějaký zkušenosti, který můžou být užitečný pro začínající návrháře, jejich vzpomínky na úplný začátky v době studií nám zase přijdou děsně vtipný (třeba jak si nejdřív vlastně nemohly moc přijít na chuť). máme proto radost, že alice klouzková  povede zbrusu nový ateliér módního designu ve scholastice, studenti se určitě mají na co těšit. pokud máte zájem, můžete se v úterý 28. ledna přijít do bubenské podívat na den otevřených dveří a s alicí se osobně sejít (bližší informace najdete tady). a pokud vás baví sportovně-elegantní móda pro muže, která je trochu retro a má takovej ten moderní mezinárodní šmrnc (přestože se vyrábí v čr), nebo se chcete vyladit ke svému protějšku, který tenhle styl vyznává, navštivte alici a janu v karlíně. aktuální kolekci ahoy sailor II, která rozvíjí jejich první námořnickou kolekci a obsahuje i dámskou řadu (na fotky se mrkněte  na jejich stránkách), seženete  na MOLO7 nebo přímo u holek v ateliéru. 

tahle dámská halenka patří k novinkám; je součástí dámské řady druhého pokračování kolekce ahoy sailor.
vytaženo z archivu: puntíkatý orlando
nahotinky z teletextu coby geniální vzorek na  pánském světříku v kolekci simson-pionýr. kousek byl vytažen z krabice s nápisem 'archiv'.
...víc fotek z návštěvy v ateliéru najdete TADY.

2 komentáře:

  1. nádherné fotky plné pozitívnej energie :)

    nazrieš aj ku mne? tu je link

    http://camomille-sign.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat