21. 1. 2014

zima za okny


minulý týden se v centru prahy někdo pokusil přivolat zimu. na rohu haštalské ulice se objevila hrouda sněhu a v ní snowboard. když řekneme, že tím vtipálkem byl někdo od šperku, je asi jasný, že šlo o další kousek terezy houdkový aka jásám. sníh si přivezla na svou první sólo výstavu nazvanou zima za okny, kterou najdete v butiku navarila do 8. února.

pro šperky terezy houdkové je stěžejní dobrý nápad a vtip. moc si nepotrpí na drahé kovy a kameny, vyrábí třeba brože na jedno použití a materiály mnohdy i recykluje. její zimní šperky tak reprezentují brože vyrobené ze snowboardu (prkno, do kterýho se řezalo bylo zapíchnutý právě do kopečku sněhu před obchodem), prsteny z lyžařských hůlek, náhrdelníky 'palčáky', brože 'pohoří' nebo brože vyrobený ze zbytků skluznic. možná jste to nevěděly, ale tereza má k zimním sportům blízko, závodila kdysi na lyžích a patřila k našim nejlepším freeskierkám (tady jsme si vygůglily i nějaký její free-ride fotky z tý doby). k titulům šperkařka a novinářka (jak asi víte, o designu píše do lidovek) si teď k tereze můžete přidat i lyžařka a milovnice zimy.


butik navarila (haštalské nám. 8) hostí zajímavé šperkaře pravidelně. minule jsme tu byly  na vernisáži dany bezděkové, na report se podívejte sem.

Žádné komentáře:

Okomentovat