30. 11. 2013

shape&vision 3: krátký audioreport


třetí shape&vision v nodu byl tentokrát celý v režii veroniky ruppert. mohlo by se tak zdát, že byl více o módě. nebylo tomu úplně tak, přestože se většina pozvaných hostů zabývá primárně módou. nepohybují se totiž většinou jen na jednom poli, ale svou tvorbou  přesahují do jiných oborů. mladá oděvní návrhářka mirka horká například použila ve své poslední kolekci typicky stavební materiál - beton, do práce architektonického studia edit čas od času zasáhne móda a kurátoři cut club zase propojují módu s volným uměním.   


jedna kočka nahrávala celý večer na  diktafon pro druhou nemocnou kočku, která nemohla přijít. aby vám to nebylo líto, rozhodly jsme se povídání zprostředkovat i vám. nahrávku skoro celého večera jsme uploadly na soundcloud, takže si tu hoďku a půl můžete pustit třeba u vaření nebo prokrastinování na netu (na začátku chybí pár minut, moderátorka večera povídá o své motivaci zamýšlet se nad spojitostmi architektury a módy). no, snad nás někdo nezabije, že jsme to sem daly.

na kapitánském můstku vesmírné lodi tentokrát pouze veronika ruppert
jiří peters (inovace) a ladislav eberl (marketing) ze studia gravelli, které experimentuje s litým betonem a vytváří inovativní betonové předměty včetně nábytku, na sobě měli 'betonové' modely z kolekce mirky horké  'he froze'. o betonové kolekci jste snad slyšeli (my jsme o ní psaly tady). pamatujeme si navěky, že beton je křehký, zvláště v mini provedení. vtipnou prezentaci gravelli + mirka horká si určitě poslechněte (začíná cca 4:15).

studentka ateliéru textilní tvorby na umprum anna leschingerová povídala fundovaně o vztahu textil - tělo (od cca 28:15 na soundcloudu).

vítězslav danda a lenka míková z edit architects
architektonické studio edit si několikrát střihlo projekt, který byls spojený s módou. jejich projekt 'podpatkový pohyb' vyústil v návrh stezky pro ženy na podpatcích. narážel na špatné podmínky k nošení podpatků v centru prahy. můžou za to samozřejmě kočky, hlavně jejich hlavy. to, že u nás ženy radši nosí po městě pohodlnější boty je tedy příkladem vlivu architektury na módu.
sourozenci hoškovi a nik timková coby kurátoři art/fashion série cut club, jejíž třetí výstava právě probíhá v galerii a.m.180. jedná se samozřejmě o nekomerční projekt,  jak ale jakub hošek návštěvníky nodu informoval,  tahle platforma právě spustila eshop na bigcartelu s oblečením návrhářů/umělců, kteří na cut clubu vystavovali.

denisa nová, asi nejznámější persona 3. šejpu, není zrovna proslulá tím, že by sama vystupovala na veřejnosti. o to víc jsme ocenily, že se před více než stohlavým publikem rozpovídala o svých inspiracích a minulých projektech.  

pda po skončení akce, která tentokrát měla pouhých a dobře snesitelných 90 minut
jedním z příjemných rysů šejpu je možnost rezervovat si dopředu místo na sezení. tak zas příště! 

Žádné komentáře:

Okomentovat