28. 11. 2013

pár kočičích tipů na holešovice fashion market #7

při naší poslední výpravě do 'okolního světa' jsme si nemohly nevšimnout, že je všude tak nějak víc plno. v tramvajích, obchodech, u pokladen delší fronty. kalendář akcí na nadcházející víkend doslova přetejká, leckdo by se chtěl rozčtvrtit - nebo naopak při představě všudypřítomných davů radši zůstat doma a péct cukroví a u toho sledovat skandinávský detektivky. nebo jenom ležet v posteli a číst je. vánoce se blíží a vidět je to i na prodejních akcích. kočky si neodpustí nějaký to brblání o tom, že předvánoční nákupní horečka je jenom otravnej konzum, na druhou stranu ale máme radost z počtu akcí, na nichž je možné letos pod stromeček nakoupit lokální výrobky a český design.
první vlaštovkou vánočního nakupovaní české autorské tvorby je holešovický fashion market, který bude úřadovat od zítřka, tedy pátku 29. listopadu do neděle 1. prosince. mezitím se v praze stihne konat taky jarmark předvánoční želé v café v lese a o něco luxusněji zaměřený grace & glamour, příští týden pak na několik dní ovládne kafkův palác designsupermarket
bude toho prostě spousta a snad to zvládneme bez rozčtvrcení či jiné újmy na zdraví. máme krátký attention span, tak se prozatím těšíme do holešovic - bude nás čekat spousta starých známých, kolem nichž nejradši asi jen tak proplujeme (poznámky o tylovkách jsou už poněkud last summer, žejo), několik srdcovek, ale i pro kočky zatím tajemné novinky. na ty se těšíme nejvíc. 
a tady už je seznam toho, co si kočky na  holešovickým velkotrhu český tvorby rozhodně nenechají ujít:


2d3d

naší náklonnosti k architektonickýmu duu tvořící geometrií inspirované šperky z perspexu a formetalu jste si asi nemohli nevšimnout. až do neděle můžete v naší první předvánoční soutěži zkusit štěstí a soutěžit o jednu z jejich geometrických broží a prozradíme vám, že něco dalšího se chystá i na platformě molo7.


HURA

velkoformátovými tisky z dílny hura kolektivu kočky plánujou vyzdobit svůj budoucí ofis (kočky rády sní). prozatím listujeme autorským komiksem pán času a těšíme se, co nového si hura letos připravili.


retart

retart přenáší umělecká díla mladých nadějných ilustrátorů na předměty každodenní potřeby, jako jsou obaly na notebook nebo peněženky. největší zálusk kočky mají na limitovanou edici peněženek s vánočními motivy (hořící tannenbaum anyone?) od evy macekový (poloviny našeho milovanýho doktora laborátora), kterou můžete vidět na obrázku vlevo.


tyformy 

tvorbu julie šiškové a pavly vachunové si kočky zamilovaly už od památných dob 'kurátorování' na posledním kódmódu. tehdy jejich porcelánové výrobky čítaly především misky a konvičky, poslední dobou přibyly porcelánové šperky a na ty si kočky brousí drápky tentokrát.


punktura

tuzemský pionýry recy- a upcyklovanýho oblečení prostě nemůžem nedoporučit k návštěvě. recycle or die! 


reformát

recykluje i tenhle neuvěřitelně sympatický projekt 'papírnictví z druhé ruky', který znovuvyužívá odpadní papír (třeba z tiskáren nebo designových studií, ale i antiků) a přetransformovává ho do krásných papírenských výrobků jako bloky, sešity či pohlednice. pro kočky nejkrásnější recyklační počin letošního roku.  


mile

se slovenským projektem milých malých hadrů s retro designem se kočky poprvé setkaly právě na minulém holešovickém fešn marketu (fotoreport a info najdete v magazínu molo7) a pořídily pančušky.


KDO

vánoční horečka se kočkám nevyhne ani tady. loni jsme se pídily stromovkou za barevnýma houbičkama polských designérů při listopadovým houbobraní a tyhle jednoduchý a výjimečně nekýčovatý vánoční ozdoby z kartonu od kdo (to tu nechal) nám je připomněly.


je ticho

"Když člověk jednou vkročí do mechu, udělá se v něm velká díra, a trvá to týden, než se mech zase napřímí. Když do něj člověk vkročí podruhé, udělá v něm díru navěky. Když do něj vstoupí potřetí, tak mech odumře." citát od autorky mumínků (který kočky milujou) tove jansson je vše, co o své tvorbě prozrazuje jitka ticháčková aka je ticho. tváří se tajemně jako kdysi vnuk. a stejně jako vnuk kočkám naprosto učarovala. navozuje nám nostalgii po toulání se v lese a našlapování bosýma nohama v mechu. a my se moc těšíme, až si budeme tu krásu moct prohlídnout z blízka. 

p.s.: kdo zaváhá nebo o se o víkendu do holešovický tržnice nedostane, ale přesto by si rád něco od zmíněných designérů pořídil, produkty od 2d3d, tyformy nebo retart se dají pořídit online na molo7, papírové ozdoby kdo (to tu nechal) zas na fleru.

Žádné komentáře:

Okomentovat