8. 9. 2013

prague fashion salon vol. 2

reliéf skleněných dětských šatů lenky štursové vyjadřuje prchavost vzpomínek
pod kurátorským vedením beáty kuraj (architektura) a denisy dovalové (oděvní design, můžete ji znát z loňského start-upu na PFW i z prvního salónu v B1 s kolekcí 'evil twin') a jako předzvěst blížícího se fashion weeku MBPFW, proběhl v praze druhý díl prodejní výstavy prague fashion salon. trojdenní pop-up store vhodně zkombinoval několik výtvarných oborů - módní fotografii, módní doplněk, textilní a oděvní design a design skla. propojil nejen různé žánry, hlavně ale studenty a designéry z pražské umprumky, zlínské UTB a ze slovenska. my oceňujeme hlavně fakt, že jsme měly možnost vidět právě výběr zlínských prací a také slovenského návrháře róberta vrzalu. diplomku 'moje optika' nastassie aleinikavy, trenčkoty lay sedlákové a LV lahváče lukáše houdka z umprum známe z artsemestru, sladce hipsterskou kolekci barbory vartíkové nebo skleněné šaty lenky štursové jsme dosud neznaly.
róbert vrzala a jeho pánská či unisex kolekce, která nám trochu připomněla nějakou vytůněnou  návrhářskou zakázku pro adidas). nás to bavilo.

<3
  







grunge inspirace nikoly susové z UTB
lukáš houdek a elvéčka z umprum


 dózy na cukrovinky heleny ťapajnové v místnosti sousedily se sladkými šaty a kloboučky barbory  vartíkové, jejichž lemy byly ozdobeny silikonovou šlehačkou.
barbora vartíková - hipsterská něha a šaty ozdobené jako perníčky 

helena ťapajnová a její 'brutální přístup ke kýči'
tereza anderlová
ano, brýle pro kočku (diplomka nastassie aleinikavy, čerstvé absolventky umprum v ateliéru k.o.v. u evy eisler)
lay sedláková (layko) z ateliéru módní tvorby na umprum a její kolekce the moment of weakness a the moment of strength
zuzana zmateková (textilní design)
fotografka eliška kyselková nafotila i kolekce letošních finalistů shooting fashion stars.
kabelka mirka horká
vpravo jedna z kurátorek výstavy - beáta kuraj

patrně jste si všimli, že při svém druhém vydání změnil prague fashion salon lokaci. ze sousední B1 (centre for contemporary design) se přemístil do the chemistry gallery. podle nás 'chemistry' dobrá, ale 'bé jednička' by se nám na podobnou akci asi líbila víc. jak to tam na jaře vypadalo během prvního PFS se mrkněte sem. a my zítra dáme víc fotek  na kočičí fejsbuk, v salonu se nám totiž moc líbilo.

1 komentář:

  1. aaaaah zboznuji ty pernickove saty! Myslim ze je potrebuju jak pro sebe tak pro miminko! Krasny report!

    OdpovědětVymazat