6. 9. 2013

kurz výšivky s love revamp

 

ruční práce a holky sedící kolem stolu nad vyšíváním nemusí být jenom nuda z knížek charlotte bronteový, ale třeba i projev emancipace a aktivismu (viz. radikální vyšívačky z kundy crew). naše cesta za výšivkovým aktivismem je teprve na začátku. k tomu, abychom se správně naučily všechny stehy a styly nám pomohl kurz s LOVE REVAMP (že nevíte, o co jde? čtěte tady). naučily jsme tam taky pracovat s fólií pomocí které se přenáší předloha  na látku a se smyvatelným fixem na textil (o tom, jak je smyvatelný jsme se přesvědčily, když nám pot a slzy kanuly na kanavu) a po počátečních horkých chvilkách se pro nás vyšívání stalo jednou z oblíbených relax aktivit, kterou teda časem hodláme opepřit i o nějakej ten aktivismus...minulý týden jsme se chlubily, jak jsme si to pěkně vyšily, teď se můžete podívat, jak to vypadalo na kurzu v letenský kavárně lajka kousek od avu.

 
eva adamacová (love revamp) vysvětluje, jak na fólii 
vzorové stehy
po babičce
v tomhle případě šlo skutečně o recyklaci a zakrytí skvrny na kalhotách
tuhle sukni si eva ušila z plátna vymalovaného dětmi, které hlídala jako opair

do podzimních kurzů k love revamp se stále ještě můžete zapsat. právě jsme se dozvěděly, že čtvrteční kurzy se budou konat v natálie steklová shop&café (prostor, který dobře znáte odtud) a je tam ještě jedno volný místo. neváhejte tedy, možná se za váma kočky přijdou podívat! 

5 komentářů:

  1. Už jsem dlouho nic nevyšívala, mám sice vymyšlenou výšivku na jednu mou starou tašku, nějak se k tomu ale ještě nedostala...

    OdpovědětVymazat
  2. jeeee, to mě mrzí!! nevěděla jsem, že něco podobného chystáte. Kdy bude další taková akce? Díky za info :-) Vlasta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ne my, nýbrž love revamp!
      http://loverevamp.com/kurzy-soucasne-vysivky-podzim-2013/

      Vymazat
  3. Ha. Tak si vzpomínám, jak jsem jako dítě vyšívala. Křížkovou výšivkou. Zrovna nedávno na mě vypadlo to "dřevěné kolečko" ze skříně a říkala jsem si: Hm, tak todle asi už těžko. Ale tohle mě trochu nahlodalo.

    OdpovědětVymazat