13. 7. 2013

my favorite things #1

jak zpívá julie andrews alias maria v šedesátkovým muzikálu 'the sound of music', když si člověk vzpomene na svoje oblíbený  věci, hned je všechno mnohem lepší...
tohle jsou naše oblíbený věci za červen a taky první díl seriálu 'my favorite things'. věrni předloze slavnýho songu se s vámi chceme podělit o věci, které nám dělají radost a stejně jako v tý písničce, hlavní jsou  pocity, vzpomínky, zážitky (... a jelikož jsou kočky přemítavý typy, tak hlavně ty 'ideje'), které se za nimi skrývají.

pipilottin červnový výběr
1. hrníček navržený studiem de-sign pro časopis A2, který si kočka pipilotti letos konečně předplatila. z minulosti si můžete pamatovat například jeho projekty 'superbowl' a 'paar' prezentované na designbloku (vybraní umělci a designéři dostali za úkol po svém zpracovat nejprve porcelánovou misku navrženou studiem de-sign, další rok  studio angažovalo různé tvůrčí dvojice k navržení vlastního motivu na 'párek' vinných sklenic). de-sign objevuje mladé talenty a dává jim příležitost. co asi chystá pro letošek? čekání si krátíme popíjením z tohodle hrníčku s potápěčem.
2. zázvorovka či zázvorka (neplést s tou sušenkou) neboli 'ginger ale' je jedna z novinek jablářství f. h. prager. přírodní limoška s mírně štiplavou chutí je pro nás na léto to pravý nealko.  milujeme i jejich cider, pragomošt a maté (které nám doslova nedá spát) a těšíme se na slibovanou anýzovku a ledovou kávu (... o těchhle novinkách se snad brzy dozvíme z pragerova facebooku).
3. hedvábný miminkovský botičky jsme si kdysi přivezly z anglickýho bath. po lole a babetě teď zdobí nožky i malý rozmarýnce.  
4. rostlinopis od jiřího dvořáka a alžběty skálové je  další z našich oblíbených publikací  z nakladatelství baobab. zatímco miakarina pracuje na té svojí zahrádce, já si to musím ještě všechno prostudovat ...
5. mech v porcelánové mističce od studia tyformy. podoba květnáče vznikla  otiskem půdy ve vyhloubené jamce v rámci projektu 'earth'. zamilovaly jsme si jej na první pohled.
6. sešity od papelote v geniální úpravě martina kubáta jako další dárek k předplatnýmu ádvojky
7. pan citrónek, dárek od miakariny malé matildě rozmarýně k jejímu narození. na citrónkovi sama vyrostla,  miminkovským uším prý hraje tu nejlepší melodii na světě (#rachmaninovužnásneba).

červnový výběr miakariny
1. další plátěnka do kočičí sbírky byla ukořistěna během pražské veggie parade. motto 'všichni jsme 269' pochází z mezinárodní kampaně 269life, poukazující na degradaci zvířat na pouhé produkty. víc o projektu se můžete dočíst zde.
2. top bastards s podtitulem 'obyčejný den v životě tyrana' je zas prozměnu úlovek z nekonečnýho kočičího bloudění po pražský umprumce během letního artsemestru, konkrétně z našeho oblíbenýho ateliéru ilustrace a grafiky. skvost mezi uměleckým komiksem (to zní skoro peiorativně, ale to už je tak, když autoři studujou umělecko-průmyslovou školu) zobrazuje epizodky ze života takových osobností jako klement gottwald, robert mugabe, caligula nebo joseph goebbels.
3. kafemlejnek, tedy 'ruční kávomlýnek' od český firmy LOmnické DOmácí Strojky, model '1945'. protože není nic lepšího než si takhle po probuzení dopřát aroma čerstvě umleté kávy, trochu si procvičit bicepsy, prostě se někomu takovým osobním coffee grinderem, protože sami vlastně kafe nepijete. 
4. notýsek ve tvaru houbičky od wildpapers, ukořistěno na letošním knihexu. fungoidním tvarům kočky hodně špatně odolávají...
5. na knihu z lesa i ze zahrady od jara do zimy od průkopnice 'jezení plevelu' dagmar lánský jsme narazily v jednom antikvariátu v karlíně. přehled měsíc po měsící co sbírat - co zasít - jak s tím naložit kočky letos využívají ve svém urban gardening experimentu.
6. plody onoho experimentu, na zahrádce vypěstovaná máta a petržel, základní ingredience kočičích drinků i pokrmů.
7. pleťový krém s vřídelní solí nám evokuje karlovy vary a je navíc od naší oblíbený manufaktury, která se jako jedna z mála českých firem vyhýbá ingrediencím živočišného původu a jako vůbec první u nás obdržela HCS certifikát.

Žádné komentáře:

Okomentovat