19. 6. 2013

ARTSEMESTR léto 2013: grafika a ilustrace

artsemestr pražský umprumky je sice už dva dny passé, diplomky a bakalářky nás ovšem teprv čekaj - a my si říkáme, že je ta vhodná doba na fotospam z naší páteční návštěvy.
doufaly jsme, že bude vylidníno a my se budeme moc opájet ozvěnou pouze našich vlastních kroků, ale nakonec jsme se o zážitky musely dělit s několika dalšíma uměníchtivejma návštěvníkama a ve vší tý nervozitě z hledání výklenků, kam se před lidma zašít, nedošlo ke standardu profesionálně-žurnalistickýho zjišťování informací... prostě dneska to bude hlavně o obrázcích.
nejvíc času jsme jako tradičně strávily v našich oblíbenejch ateliérech grafiky (a ilustrace...a vizuální komunikace...a písma a typografie), jimž jsme samostatnej report věnovaly už v reportu ze zimního artsemestru v únoru. připomenout si ho můžete tady. jak už pipilotti zmínila v článku věnovaným ateliérům petra ivančice a liběny rochové, k vidění toho nebylo tolik jako v zimě, ale ještě nás zítra (a celý následující týden) čekají ty diplomky a bakalářky. 
obří kaleidoskop tentokrát chyběl, pomyslný středobod tentokrát představoval stoleček s nedopitejma půllitrama a pivnětáckovej árt
upcyklovaný poličky z kartonovejch krabic, určitě budoucí pinterestovej hit
parádní portéty od kateřiny kynclový - milujeme hlavně ten napravo, jak jinak. víc je k vidění na autorčině tumbleru.
nechyběla samozřejmě ani možnost si vybraný studentský práce pořídit. nás lákaly plátěnky, ale nakonec jsme si odnesly něco úplně jinýho (pochlubíme se někdy příště)
kočky maj pro komiksy slabost, a pro ty z uprumáckýho ateliéru ilustrace a grafiky obzvlášť
a úplně nejvíc pro ty od evy macekový
během pátečního pozdního odpoledne jsme se nakonec nestihly vrátit na všechny vytipovaný místa, takže ani nevíme, jestli prezentace ateliéru grafickýho designu a vizuální komunikace měla stejně dobrej hudební podkres jako byl dj set na vernisáži a jestli tam i bez toho bylo tak plno. stejně tak jsme nezjistily, jakej byl další osud nebohejch šneků v ateliéru malby... 
igelitovej styling sice vypadal dobře, ale ne moc eko-friendly
výrok "there is no such thing as time"  fyzika juliana barboura zpracovával jakub spurný 
místnost vystavující plakáty z dílny studentů ateliéru tvorby písma a typografie byla během obou našich návštěv narvaná a nezvládly jsme pořídit žádný fotky. ateliér plnej futuristickejch fontů byl zato v obou případech bez dalších návštěvníků a nám se v tom intimním bezčasí moc líbilo. 
už se nemůžem dočkat diplomek a bakalářek. 
jakub spurný je taky tvůrcem tohohle geniálního kyperpunkově-anatomicko-astronomickýho fontu

Žádné komentáře:

Okomentovat