22. 2. 2013

artsemestr zima 2013: grafika


jak jsme slíbily, jelikož jsme se při artsemestrový vernisáži cítily poněkud utlačovaný davama, vydaly jsme se napravit resty o pár dní později v dopoledních hodinách. to se ukázalo jako velmi strategický počin; místnosti i chodby všup jsme měly téměř pro sebe a nikoho jsme aspoň neotravovaly foťákovým zacláněním (taky to nemáme rády).

naší první zastávkou byl ateliér ilustrace a grafiky se semestrálním zadáním plakát, autorská kniha, balící papír a klauzurami diptych/triptych. a nějak jsme se nemohly rozhodnout, co z toho se nám líbí nejvíc. v místnosti s vytapetovanou zdí, obřím kaleidoskopem, a knížkama, co bysme si nejradši všechny odnesly domů, jsme suverénně strávily nejvíc času a fakt se nám nechtělo pryč. 

semestrální zadání balící papír se podle koček obzvlášť povedlo. představte si dostat nějakou pěknou knížku zabalenou v takovým papíru.
hrozně moc nás bavily hlavně autorský knížky. lucie lučanskánikola logosová nás odzbrojily po technický stránce, jakub plachý se svojí velkou knihou čůrání zase po tý obsahový. většina tvůrců různejch infografik by mohla závidět. 

kateřina kynclová, její tumblr najdete tady
nikola logosová
'utrpení mladého pudla' od lucie lučanské
velmi poučná 'velká kniha čůrání' od jakuba plachého

legenda k autorským plakátům, zaluštěte si. 
plakáty byly taky krásný. krásný bylo všechno. doporučujeme vám blogspotový stránky ateliéru ilustrace

práce studentů ateliéru grafického designu a mediální komunikace jsme prošly jenom zběžně, v místnosti nám dělal společnost jeden hrozně otravnej páreček sofistikovanejch mediálních magnátů (alespoň podle naší bujný představivosti). 
jakub gruber, boris blažko

marek šilpoch, bára cihlová
markéta steinert a möbiova páska

hodně velký vizuální orgie se děly i v ateliéru tvorby písma a typografie:
nejlepší umyvadla jsme našly  v tomhle ateliéru
údajně vše na prodej dohodou. pak že designéři nejsou prodejný
vajce v aspiku treska malinovka vlašský salát smažený sýr...nej
jan novák, štěpán marko, richard jaroš
autorem tohohle vyšívanýho skvostu je jan buchtela
jan buchtela, martin groch, štěpán marko

jestli jste zimní artsemestr prošvihli, určitě jděte na ten letní. my se k ateliéru ilustrace ještě vrátíme s nějakým tím videem a k samotnému artsemestru ještě alespoň jedním článkem. byly jsme si totiž znova prohlídnout módní tvorbu a porfolia studentů, ale i k.o.v. a textilní tvorbu. fotky i videa očekávejte v nejbližších dnech.

a pokud jste fotek z kočičího toulání se po grafických ateliérech všup neměli dost, víc jich jako tradičně najdete na našem fototumbleru

3 komentáře:

  1. jste bezvadný, takhle to všechno nafotit, to člověk pak ani nemusí vytáhnout paty z domu a stačí koukat tady.. ale jo, hlavní je ta atmosféra :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkujeme za chválu!

    nikkoletalogosova.tumblr.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. my děkujeme za krásnou výstavu. ať se dál daří!

      Vymazat