30. 7. 2013

kurator 02

výloha je dílem denisy strmiskové

trávit parný léto v praze je trochu prokletí (aka tento způsob léta zdá se nám poněkud nešťastným); nejlepší je bejt ve stínu na chalupě, na zahradě nebo na plovárně. na novou instalaci v konceptuálním obchodě kurator se však kočky do rozpálenýho centra doplazily, zvědavost je totiž zase přemohla. prázdninovým tématem tu je navíc zahrada plná květin, lenošení pod jabloní a tak dál, na upocený tramvaje tu tak člověk rychle zapomene. jedno z našich nových oblíbených pražských míst (nedaleko zbožňované leedy) vás tak o prázdninách zve na své rozmarně letní expo zahalené do pastelových barev a vyladěné do poslední makronky. 

  

tentokrát tu jsou za hvězdy petra ptáčková se svou 'zahradou' a zuzana veselá, ale i značka belka (martina malá z pražskýho kuratora a andrea lojkásková z brněnskýho pokojíku = belka, což asi víte, ale jen tak pro pořádek).  představuje se tu také například i studentka UTB radka hortová (loni zabodovala v projektu newintage) a brněnská tvůrkyně křehkých zvířecích šperků z porcelánu minka klbečková. poněkud provokativně vsadily kurátoři kurátoru i na trendy provazový šperky, když vedle sebe dali kriticky oceňované šperky značky zorya a do barvy namáčená a splétaná lanka od yo_soy (víme, že jejich podobnost vzbuzuje kontroverzi, my jsme ale přesvědčené, že tu nejde o vědomé kopírování. šperky nám připadají stylem, kontextem i způsobem prezentace odlišné a v obou podáních osobité.).

šperky zorya s pyritem
o šperk 'z lana' od yo_soy jsme tu v červenci soutěžili
mimo to v kuratoru najdete i sólovou tvorbu zdeňky imreczeové, anny ciché, brože v podobě dřívek namáčených do neonových barev od florez terez a sešity od karolíny strykové z paragraphu, od které maj kočky oblíbenou kočičí plátěnku.
díky kurátorovi, že má prsty v brně a vlastně i v plzni, takže se my pražáci můžem něčemu přiučit a pořídit si třeba prasátko s věncem kolem krku nebo slupnout makronku z brněnský republiky.

makronky od paula už jsou dávno passé, teď frčej ty brněnský





pamlsky pro pejsky potřebují svou kabelku

3 komentáře:

  1. Krasny report! Musim se tam jit podivat. A ta porcelanova zviratka! Ach..

    OdpovědětVymazat
  2. Včera jsem se tam byla podívat a hned jsem si koupila náušnice a brož od minky klbečkové, díky moc za tip!

    OdpovědětVymazat