13. 1. 2012

vyměňovák

IMG_5175

Na čtvrtečním clothes-swapping večírku ve "Sladkáči" zvaném "vyměňovák" jsem celkem slušně obměnila svoje svršky - barevný jsem vyslala vstříc happy životu s někým veselým a pořídila si černej vohoz, tak jak to teď odpovídá mýmu ponurýmu rozpoložení. Přišla jsem taky ke knize vydaný ÚSTRem, která prohlubuje můj antropopesimismus víc, než občasný masochistický exkurze na stránky módní unie nebo módního pekla. Vlastně jsem chtěla vyznat lásku všem, kdo organizujou takový eko a thrifting a fun akce, kde zaplatíte akorát tak dobrovolnej příspěvek na taxík (aby se mohli zbylý krámy odvézt na charitu a řídící výbor se mohl opít) a těm hadříkům z háemka a spol. prodloužíte jejich jinak jepičí život. S trochou štěstí tam kápnete i na šedesátkovou kabelu, do který se vám vejde i vaše  neforemná zrcadlovka, kterou teď musíte jako trapná blogerína z 11 koček všude tahat s sebou. Říkám si, že fakt, že si můžeme to naše oblečení takhle ekologicky povyměňovat a bez větší újmy se klidně zbavit většiny našeho šatníku, vypovídá o našem světě víc, než jsme si asi ochotný připustit. Ve "Sladkáči" maj jablečnou "Zonku" a palačinku s marmeládou (ten život ke mně vlastně není tak zlej) .

IMG_5163
IMG_5150
double
IMG_5161
IMG_5083
IMG_5184

9 komentářů:

  1. lajk pro článek, samotnou akci a knihu

    OdpovědětVymazat
  2. mňau miluju kavárnu Sladkovský! Dávám si tam super latté netradičně ve velkém širokém hrnečku a taky víno a vždy odcházím příjemně ovíněna a rozdováděná...:)))

    OdpovědětVymazat
  3. To by mně zajímalo, ale teď bych to nemohla číst. Pud sebezáchovy mně to nedovolí (od dob státního smutku má můj antropopesimismus sice ustupující tendenci, ale ustupuje pomalu :)

    Napadlo mně nemáte někdo k zapůjčení knížku od Jana Tesaře Mnichovský komplex? Nedaří se mně sehnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bohužel ne, jenom Čelovskýho "M. syndrom"

      Vymazat
    2. Tu jsem ale taky nečetla. Bylo by možné se, prosím, domluvit na zapůjčení?

      Vymazat
    3. No, já myslím, že v knihovně jí určitě budou mít. Mám to u rodičů. Nebo taky zkus "Mnichovskou dohodu 1938."

      Vymazat
    4. ptám se proto, že do knihovny nechodím :) nemusím to mít hned. No záleží na Tobě. Nenutím :)

      Vymazat
  4. A znáte onlajn vyměňovák www.votocvohoz.cz ? Doporučuju!
    T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. známe. akorát tam většina lidí spíš prodává, nebo ne?
      taky známe www.rerere.cz (to sice není fešn, ale je to striktně bez peněz, což je idea, která se nám líbí), je to něco jako freecycle.

      Vymazat