17. 1. 2012

LURE



Projekt Lure je pro mě na český designerský scéně vítaným úkazem. Ve světě, kde je za dobrý vkus považován téměř výhradně minimalismus, oživují šperkařky Nastassia Aleinikava a Janja Prokić starosvětskou zdobnost a aristokratického ducha. U ktitiků jim přitom tenhle výstřelek celkem slušně prochází (a u koček to maj taky dobrý). V životě jsem se teď sice ocitla ve fázi, kdy mnou zmítá barokní sentiment, když mi ale zrovna nepřijde všechno jako marnost, toužím po drahým kamení (a taky po černejch perlách, stříbrnejch mašlích, lístečkách a liškách s chvosty obtáčejícími se okolo prstů). Ve šperkovnici mám skoro samej plast a drát, nedivte se tedy, že se mi někdy zachce bejt taky trochu šlechtičnou.
Láká-li vás Lure podobně jako mě, těšte se na chystaný rozhovor s Nastěnkou a Janjou. Již brzy se objeví na jedenácti kočkách.





S radostí pozoruju, že i některý český fešn  blogerky oblibují  tyto šperky. Víte třeba, co dostala k vánocům Greta? A co Anna? Aby to na cz blozích byl pořádnej trend, muselo by se však věci patrně chopit romwe a nasekat jich milión a pak byste si to třeba mohli pořídit lacinějš a poštovný byste měli dokonce ZADARMO. Našli byste to patrně v sekci "Faking Eastern European Design". Která kočka by pak ale něco takovýho chtěla, že jo?




*foto Marcel Stecker (díky Nastěnce za zaslání)

11 komentářů:

  1. nádhera! obdivovala jsem už na designsupermarketu, hlavně ty prstýnky! lituju, že jsem si žádný nekoupila..jdu prohlížet webovky designérek a zatím snít :)

    OdpovědětVymazat
  2. Potřebovala bych nutně rozšířit sbírku. A na rozhovor se moc těším.

    OdpovědětVymazat
  3. Některý vypadají fakt dobře, zvlášť ten úplně první se mi zalíbil. A víš jak to je s těma blogerama? Všichni jsou "hrozně originální" ale hlavně ať to stojí co nejmíň úsilí. Tzn. "nestarám se o fešn začínajících nebo, nedej bůh, českých návrhářů" :))
    Myslim, že některý kousky našich návrhářů patří mezi ty hodně dobrý, ale člověk musí občas podstoupit důkladný pátrání, aby se ty vyvolený kusy našly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ptže se staraj jenom o to, jak dostat něco zadarmo, že ze sebe dělaj vlastně prodejný kurvy, jim nevadí....hlavně, že maj novej svetr

      pragueneedsmorestyle

      Vymazat
  4. Mít taky tak dobrého ježíška...ale ukazování tatínkovi, chválení před maminkou a zoufalý pohled na muže nepomohly. Budu si je muset koupit sama.

    OdpovědětVymazat
  5. to je krasa, zavidim hrdym majitelkam! a uz se moc tesim na rozhovor s aoutorkami, me naprosto okouzlil ten prvmi kousek, je to broz?

    OdpovědětVymazat
  6. skutočne zaujímavé :)

    www.karissaworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. mě se to nelíbí, je to takový prapodivný, asi bych to musela vidět na živo, třeba bych změnila názor. ale je pravda že je to osvěžení po minimalu, kterej byl všude na designsupermarketu, různých plastik rádobyftipných přívěsků na řetízku od špuntu do vany...:)

    OdpovědětVymazat
  8. byt gretou, tak se za tu fashionblogerku asi urazim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chápu, mě by to možná taky urazilo, ale od nás to fakt není urážka. oba příklady jsou celkem zjevně mimo českej fešn blogovej mainstream (máme gretu rády).

      Vymazat