12. 1. 2015

v neustadtu s adélou doušovou


adéla doušová from elva katter on Vimeo.

těsně před vánoci mi miakarina přinesla svoje skvělý vánoční cukroví, já jí předala dárek z no ordinary heroes, a pak jsme si šly sednout do neustadtu na poslední rozhovor roku 2014.
uvnitř už na nás čekala adéla doušová s taškou plnou šperků, kreseb a objektů.  bylo nám jí trochu líto, že musela ty věci s sebou tahat až ze žebráku, ale říkala, že jí to nevadí, protože část z nich stejně nese do září a do dalších galerií. adélu jsme sice předtím nikdy nepotkaly, trochu jsme ale znaly její práci, například z výstav v rámci skupiny ukolem. asi hodinu si to všechno prohlížíme a osaháváme a probíráme její školy, témata, kterými se ve svých špercích zabývala (koncept je pro ni dost určující) a taky lidi, se kterými se jí dobře pracuje. určitě si to přečtěte! 
šperky fungující na principu magnetismu /kolekce lonesome no more
all is vanity: neuvěřitelný a krásný prsteny držící pohromadě pomocí mýdla. moc praktický to není, ale kdo říká, že by mělo? 
adéla nám taky prozradila, že se brzy bude stěhovat do berouna, aby to měla blíž do prahy a že od ledna začíná učit výtvarku  na waldorfské škole v jinonicích. držíme palce!
škoda, že se taková krása brzy rozpadne, i když to je samozřejmě point. vlastně  je to taková variace na téma memento mori, aby si nikdo nemyslel, že tu bude na věky...
 

Žádné komentáře:

Okomentovat