1. 12. 2014

prosinec...

...je tady a kočky jako obvykle nic nestíhají. už na konci léta jsme sepisovaly seznam dárků a cukroví, který určitě musíme vyzkoušet. jako správný bydlenky jednadvacátýho století jsme plnily náš pinterest vánoční inspirací, abychom pak zjistily, že je čas otevřít první okýnko adventního kalendáře a všechny přípravy jsou pořád ještě před náma. teď se ale do toho hodláme obout naplno a můdbórdy přetavit ve skutečnost. uvaříme skandinávskej glögg a soundtrack v podobě audioknižních detektivek vyměníme za nějakej ten sváteční mixtejp (kterej ovšem budem teprv muset umíchat; ještě pořád totiž sjíždíme předloňskej zimní a vánoční), oprášíme loňský recepty na vegan cukroví a přidáme nějaký další.

vánoční inspirace pro náš crib vypadá nějak takhle - líbí se nám minimalistickej modernismus zapíchnutý modřínový větve ve džbánku, stejně to ale u nás nakonec vždycky vyhrajou muchomůrky, jablíčka, vůně jehličí a retro ozdobičky. každopádně jednoznačně táhne skandinávie, jak jinak. 
kde víme, uvádíme zdroj, nicméně hledat původní zdroj fotek na pinterestu je občas docela zkouška trpělivosti a google skills. 
walther&co





hanna's sjarmende jul
zgotowani.pl
petra bindel

blomsterverkstad
reclaiming provincial
lily.fi
sankta lucia od johna bauera
vibeke design
muumitalo piparkakkutalo / gingerbread house a la mumínci <3
west elm / local milk
trendenser.se
antikvariát u kostela
...a jaký plánujem vyrobit diy vánoční ozdoby a dárky vám povíme zas někdy příště. 

1 komentář: