8. 12. 2014

prague vintage fair, vol. 2



vintage máme rády, nejradši to z charit, nebo po vlastních babičkách a maminkách. v nabitém adventním čase jsme nakonec na  prague vintage fair vyrazily hlavně kvůli norce, stejně jako minule.
kromě nora lee svetříků, na kterých momentálně pracují tři generace žen z její rodiny, měla nora na starosti večerní přehlídku vintage šatů ze soukromé sbírky, které byly skvěle doplněné kabelkami a halenkami od začínající  brněnské návrhářky elišky judové / elajediova a brýlemi od jedné z  vycházejících designérských hvězd a naší milovaný nastassii aleinikavy.
vzpomněly jsme si tam, že jsme za  eliškou jely do brna zrovna přesně před rokem, když jsme ji ale na vintage akci potkaly, dozvěděly jsme se, že už měsíc bydlí v praze (což je samozřejmě dobrá zpráva pro nás). celkem rozumíme tomu, proč se organizátorům pvf její práce tak zamlouvá - intuitivně čerpá z minulosti, často až v nostalgickém duchu, každý kousek zpracovává ručně a holduje tradičním řemeslným postupům. zároveň ale umí vytvořit i naprosto moderní chic kousky, což dokázala na letošním mbpfw, když se spojila s mladou návrhářkou danielou peškovou a její minimalistické outfity doplnila kolekcí kožených psaníček.
s nastěnkou jsme v novoměstské radnici těsně minuly, na její brýle ale spoléháme, až zestárnem a začne se nám krátit zrak. zatím si musíme vystačit jen s těmi šperky (což teda vůbec neni smutnej úděl).
výstavu šatů a prodejní sekci jsme na pvf proběhly jen zrychleně, přišly jsme přece hlavně na přehlídku. z ní nakonec moc fotek nemáme, takže k pár momentkám přikládáme ještě fotky ze samotných instalací (o starobylá zákoutí se postaralo boho vintage z vinohrad, btw, pokud pro někoho třeba sháníte  nějaký ten vintage prezent k vánocům, můžete to zkusit zrovna u patrície). moc se nám líbil i nadšenecko-akademický projekt shoeast juraje šušky, který se zabývá slavnou historií výroby obuvi na území československa a sběrem exemplářů (více se dozvíte tady). 

pro takovýhle starý pouťový cetky máme slabost. tyhle přívěsky byly ještě ke všemu skleněný.
vamberecká krajka, to je klasa 
elajediova přinesla i kousky z mbpfw a další ručně dělané kabelky, batohy, nákupky a psaníčka
co na to říct než poslat ♥

zdravíme naši oblíbenou modelku terezu v brýlích od nastěnky a s kabelkou od elišky

Žádné komentáře:

Okomentovat