3. 10. 2014

ze zákulisí sci-fi safari: lola, babeta a šťastné děvče

při focení kolekce šťastné děvče sebrala babetka  fotografovi filtr, skrze který viděla svět růžově. 
ze sci-fi safari nemáme žádné fotky z přehlídek, zato ale máme pár momentek ze zákulisí.  přiměla jsem svoje děti, aby se na chvilku staly modelkami a pomohly s předvedením dětské kolekce šťastné děvče markéty martiškové. markétu martiškovou mám totiž děsně ráda.
děti si markétu brzy oblíbily. zejména babeta.
na začátku jsem sice musela lolu a babetku trochu přemlouvat, slíbit žvejkačky (ty zabraly) a náležitě je povzbuzovat, babetka se ale na místě celkem rychle zorientovala a všechno se jí líbilo, lola nejdřív trucovala, protože prý 'měla špatnou náladu a bolela ji hlava', nakonec se ale role modelky zhostila perfektně.  vlastně jsem na ně strašně moc hrdá, já bych to jako dítě asi nevzládla. vydržely všechno to čekání obklopené cizími  lidmi i promenádu po mole. babetka asi moc nechápala, co se děje a celou akci označila za 'balet', starší lola se trochu styděla. nechtěla se jít fotit na střechu, ale babetka šla ráda. na střeše kotvy pak strašně řádila. 
odpolední fitting dětských oblečků 

lola se nejprve tvářila, že předvádět nebude. v kabátku jí během odpolední zkoušky bylo vedro  (nechala si tedy jen modrotiskovou košilku) a navíc nerada dělá věci na povel.  pak jsme ale udělaly žvejkačkovej deal a večer už  to pro ní byla hračka.
...vypadá to, že babetka to večer zvládne.
nácvik choreografie: olo napovídá.
každá holčička měla jako doprovod jednu dospělou modelku 
takhle by klidně mohla vypadat moje skříň
dětský prestižky z moledy markéta vylepšila barevnými flitry.  je jednou z návrhářek, který bych klidně svěřila jejich redesign. markéta by mohla pimpnout ty pro děti, polanka by se mohl postarat o zbytek. (nutno podotknout, že ty barevný miniprestižky jsou fakt celkem hezký samy o sobě a redesign snad ani nepotřebujou.)

markéta martišková se na sfs prezentovala jako jedna z pěti finalistek nastupující módní generace, jako jedna z nadějí české módy. spolu s eshou mlynarčíkovou patřila k našim favoritkám, tím, že vytvořila něco pro děti, si nás ale naprosto získala. jak vidíte,  je to sice kolekce ultraroztomilá, přesto ale nepůsobí podbízivě nebo kýčovitě. šťastné děvče doplňuje dospělou kolekci life after life, jejímž tématem je možnost znovuzrození, možnost začít znova a jinak.  kolekce tak působí optimisticky, harmonicky mixuje bílou a modrou, dominují jí velké florální tisky a trojrozměrný motiv květů, oversized střihy a zajímavé folklorní prvky, například široké plizované rukávy, které si markéta vypůjčila z moravských krojů. z domova si vzala ještě tradiční valašskou techniku modrotisku, jinak ale její kolekce byla světová. markéta právě dokončila studium bakaláře v antverpách a do  belgie se po pražské a moravské zastávce  zase vrací. my ji milujeme od loňského roku, kdy jasnými barvami rozzářila prague fashion weekend  a zvítězila se svou kolekcí ve studentské soutěži start-up. letos mbpfw uzavírala její rovněž pozitivně nabitá kolekce life after life, až teď na sci-fi ji však doprovázelo i šťastné děvčeděti v ní představují nové začátky, čistý startovní štít, radost a naději. 
před focením šťastného děvčete na terase od kotva se babetka spřátelila s německou modelkou brite, která za markétou přijela do prahy.
vpravo: model inspirovaný devadesátými lety od eshy mlynarčíkové / esha a bílá geometrická hra anny mareškové
poslední úpravy na chodbě a fronta na záchod

lola už je unavená, ale má slíbený ty žvejkačky, tak to prej vydrží. pomohlo i to, že jí hezky upravili vlásky a  v kabátku už jí večer horko nebylo.
během přehlídek hlídala bcstg sofinka
babetce dobrá nálada vystačila téměř až do konce. těsně před začátkem na ní ale padla únava a  jen díky přísunu malé čokoládky přímo do zobáčku (to aby se nezašpinily šaty) čekání na start vydržela.
z věčného čekání už byly děti krapet unavené, navíc už bylo  skoro půl  deváté večer.
...už se jdou řadit do dvojic, vždycky jedna malá a jedna velká. za pět minut to začne! 

...a jak to dopadlo se z pozice diváka můžete podívat v nějakém fotoreportu, třeba tady

Žádné komentáře:

Okomentovat