26. 10. 2014

štěpán&lukáš

obličejové masky aka koženej výraz , těžké vojenské boty a obnažené mužské ego

svou vizi drsného syrového mužství představili  na fashion stage designbloku lukáš spilka a štěpán růžička.
lukáš studuje fešn design v anvterpách a my si ho dobře pamatujeme z loňského roku, kdy se na stejném mole vytasil s extravagantní kolekcí animal vs. minimal v rámci designblok talent cards. štěpán je absolventem ateliéru k.o.v na umprum a ve fešn světě je známý hlavně spoluprácí s oděvní designérkou mirkou horkou. lukáš se tak zaměřil na design textilních kousků, štěpán pracoval s kůží, tak jako již dříve ve svých uměleckých i módních projektech; jeden z růžičkových nových artefaktů oscilujících mezi kategoriemi šperku a výtvarného umění byl ostatně během designbloku k vidění i na výstavě šperkařského uskupení unosto v debut gallery (report tady). působivou show akcentoval audiodoprovod v režii terezy voříškové. odbíjení zvonů a štěkání hlídacích psů umocnilo dojem nebezpečnosti a nebojácnosti spilkových a růžičkových pěšáků, kteří do zcela zaplněného kostela sv. šimona a judy napochodovali  o půl desáté večer. byl to takový hororový večerníček na dobrou noc, po kterém nešlo dost dobře usnout.
tough look: kalhoty utažené ocelovým lankem namísto pásku
upřímně doufáme, že je umělej, jinak bychom ho tady ani nezveřejňovaly. fakt nechcem nikoho prudit, ale cizí kožichy by podle nás lidi nosit neměli.  
uhlazenost vs syrovost

...jak to působí na vás? taky se bojíte, že vás někdo sváže ocelovým lankem? 

a abychom nezapomněly: po přehlídce jsme narazily na příjemný překvapení v podobě moniky hankové s podobným - díky ručnímu zpracování však ne zcela identickým - háčkovaným náhrdelníkem 'blooming' od hany frišonsové. musely jsme se nechat vyfotit a pozdravit tak hanku, která moemenátlně sedí doma se zápalem plic a u toho zas určitě něco šije nebo plete.

Žádné komentáře:

Okomentovat