24. 10. 2014

hugo chodí bos


ode dneška zdobí prahu nové české hračkářství. jmenuje se hugo chodí bos. najdete ho kousek od divadla minor a uvnitř na vás čekají hračky vyráběné výhradně v české republice.
nemusíme zdůrazňovat, jak moc nám to je sympatický. stejně jako si nekupujeme oblečení vyrobený v asijskejch sweatshopech (opravdu už to tak několik let praktikujeme a díky kombinaci sekáčů, dobročinnejch obchodů a návrhářů to celkem dobře jde) a sledujeme místo původu potravin, aby k nám rajčata nemusela letět přes půlku zeměkoule, nejradši máme hračky, které jsou navržené a vyrobené lokálně. s hračkami to tak má i jedna z majitelek obchodu adéla husáková kantůrková.
plechová kabinka lanovky od kovap v nás probouzí touhu po horách
základem sortimentu 'huga' jsou kromě mladých designérů tradiční čeští výrobci jako fatra s reedicí nafukovacích hraček od libuše niklové, nebo  směr, odkud jsem v dětství měla svýho milovanýho zelenýho žabáka a parník (ten snad na chatě ještě máme). nechybí tu ani plechové mechanické hračky od kovap, deskové hry v čele s nesmrtelnou klasikou člověče nezlob se, textilní hračky od šapitó, knížky od baobabu, dřevěné hračky (detoa, m.i.k., miva), naše milovaný kufříky kazeto, kartonový unlimited design a tyvekové figurky od ballu, ale také závěsné textilní kolébky pro miminka (hojdavak) a nábytek do dětských pokojíčků (tomáš bém a ateliér a3b, flip flap).
nadčasový design libuše niklové pro fatru a textilní panenka od šapitó
interiér si prý vymyslely samy majitelky adéla a barbora, malůvky na stěně jsou dílem naší oblíbené grafické designérky karolíny strykové, kterou spíš znáte pod jménem jejího papírnictví paragraph. nakreslila dokonce i pihatýho kluka huga, který  má hračkářství celý pod palcem (nebo na to aspoň vypadá, i když chodí boss). při naší první  a určitě ne poslední návštěvě huga  jsme si koupily hrací karty, černýho petra a mariáš (hodláme s nima hrát samozřejmě prší). lola se prší naučila  na chatě a připomněla mi, jak moc mě tohle hraní v dětství bavilo. mnohé dětské hry vám ale připomene i samotné hračkářství v řeznické ulici číslo 12. pokud nejste z prahy, nebo trpíte asociálními tendencemi, můžete huga navštívit i z pohodlí svého domova tady!
papírové pepe hračky, zdravé lahve, kufříky kazeto a kostky topa
novinka z baobabu lyžníci z plískanic od norského výtvarníka a ilustrátora bjorna runa lieho  je náš vánoční must-have
kartonové domečky od unlimited design, krteček od detoa a windows od  m.i.k.
kasička v podobě muchomůrky od směru... tak teď už vážně píšem ježíškovi!
tivoli!!!
jo!
bleška áďa od šapitó, v pozadí kočička na pružince (miva) a diy kit 'ušij si vlastního medvídka' (šapitó) 
dětský nábyteček od tomáše béma / ateliér A3B
papírové panenky od ballu, který si pamatujeme už z  instalace věnované dětem v kurator
kufříky kazeto, skvělá kvalita
hvězdy, které nestárnou v podání ušito a unlimited design <3

... a hugovi kočky moc drží pracky!

8 komentářů:

  1. Nádhera, vybrala bych si - tedy pro děti...

    OdpovědětVymazat
  2. my se to nestydíme říct: tajně si přejeme něco k vánocům z huga i pro nás. není to jen nostalgie, nebo fakt, že si stále rády hrajem, ale mají tu přece i praktický věci pro dospělý. třeba takový kufřík. nebo panenku ballu, nebo kasičku na spoření... no tak už teda končíme.

    OdpovědětVymazat
  3. Moje oblíbené Zonky, kufříky a pokladničky od Směru .... to je krásný :-) nutně potřebuji něco dokoupit

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsem si ve vychvalovaném novém hračkářství chtěla v eshopu objednat nějaký ten hezký dětský kutříček a zjistila jsem, že tam u všech v popisu chybí velikosti a rozměry, což jak uznáte je poměrně zásadní informace, když si chci udělat "Srovnání cen" konkrétního zboží v zavedených eshopech, kde jsou rozměry kufříků samozřejmostí ... Mohu to považovat za opomenutí nebo za běžně průhledný záměr všech neseriozních vykulátených českých prodejců. Takže sorry, nahlédnu ještě jednou, jestli se nestane náprava. A když ne, tak ať si klidně "Hugánek chodí bos", ale beze mne a bez mnou šířené chvály a doporučení svým známým a přátelům... A já si naivně myslela, že nové koště dobře mete, alespoň pro dobrý úvod a start prodejny a eshopu, kdy se buduje teprve pověst. Ach jo....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobně si myslím, že v počáteční fázi každého obchodu (ať kamenného či internetového) se vždy najde spousta nedokonalostí. Kdo někdy rozjížděl nový business, ví, že je toho zařizování až nad hlavu. Myslím, že bychom měli být tedy i k "Hugovi" shovívaví a dopřát jim čas na vyladění veškerých detailů. Věřím, že pro ně budou veškeré naše názory inspirativní.

      Vymazat
    2. Dobrý den, děkujeme za názor. Pracujeme ve dne v noci už několik měsíců, aby všechno bylo dokonalé. Máme malé děti a snažíme se, co to jde. Obchod už je, teď ještě doplňujeme informace na e-shop.
      Pokud jde o kufříky Kazeto, tak ani sami výrobci rozměry svých kufříků nikde neuvádí. To je škoda.
      Osobně je změřím a rozměry doplním. Určitě je důležité, aby tam byly, to s vámi souhlasím.

      Vymazat
  5. hugo je otevřený teprve od včerejška a myslíme, že má tak právo na dobu hájení. všechny popisky v eshopu asi ještě nejsou na místě, na začátku se obchod potřebuje teprve zaběhnout a jelikož nedisponuje velkým zaměstnaneckým týmem, nejde asi zvládat všechno dokonale (absence rozměrů v eshopu je možná chyba, nepovažujeme ji ale za tak velký hřích jako řekněme sweatshopy, kde se vyrábí velká část hraček dostupná v běžných hračkářstvích). proč jsme tedy huga tolik chválily? kromě toho, že hračkářství je samo o sobě moc hezký a nabízí pěkný hračky, oceňujeme fakt, že nabízí výhradně hračky od firem a designérů vyrábějících v české republice. nemají tam barbíny a figurky monster high, ale tradiční české hračky, výrobky s kvalitním designem, made in cz. to se nám líbí a přejeme hugovi, ať se mu daří.

    OdpovědětVymazat
  6. nadherny obchudek, skvely napad i provedeni!!! drzim pesti v neklidnych vodach offline i online biznisu, preju flexibilni dodavatele a brzke zarazeni do pruvodcu pro turisty, kteri hledaji suvenyr o velky skok vkusnejsi nez tricko s napisem nebo beranici... pri navsteve prahy urcite zavitam (nebo poslu jezisky na postu .)) at se dari!

    OdpovědětVymazat