17. 10. 2014

narnish na designbloku



možná to někteří z vás už ví - postěžovaly jsme si totiž už na fejsbuku - , ale letošní designblok se málem obešel bez naší milé přítomnosti. kočky totiž zaspaly a nedostaly novinářskou akreditaci.
vlastně se nám to stalo už několikrát, že jsme vypadly z mejling listu  a nevěděly tak, co se děje, tentokrát nám ale bylo, jako kdyby nás oblíbenej kamarád nepozval na svoje narozeniny nebo jako kdyby nás vyhodily z kapely, prostě nejvíc kyselý hrozny ever. snažily jsme se na to dívat z té lepší stránky, říkaly si, že přece budem mít aspoň víc času na jiný, důležitější věci, nebudem se muset proplejtat davama lidí, ani absolvovat náročnej přehlídkovej maraton, ze kterýho se vždycky akorát tak několik dní vzpamatováváme.  nakonec nám to ale nedalo a pokusily jsme se získat lístky alespoň na nějaké, z našeho pohledu ty nejzajímavější přehlídky na designblok fashion stage u šimona a judy.
nejdřív jsem napsala karolíně karpíškové, kterou si pamatuju, ještě když byla na stáži u zdeňky imreczeové, kde jsem ji jednou náhodou potkala. na to začala studovat na umprumce a o dva roky později už má talentovou kartu a přehlídku na designbloku... no, zkrátka, na narnish jsem moc chtěla a nakonec jsem se na jejich debut na mole směla přijít kouknout.


za značkou narnish stojí dvě spolužačky karolína karpíšková a sára beránková a vznikla na základě školního zadání v ateliéru designu oděvu a obuvi na pražské umprumce. krátce na to jí časopis elle udělil svoji každoroční talent card a byla to rozhodně dobrá volba (předloni ji získal miro sabo - dívku s perlou si připomeňte tady, vloni péťa pluháčková a marie petráková - report jsme dávaly na molo7 sem). už na letních na letních klauzurách nás  překvapilo, jak skvěle značku dotáhly, včetně krásného loga a grafiky.   představení jarně-letní kolekce narnish nám pak udělalo ještě větší radost, protože oblečení přece jen vypadá lépe na těle než na ramínku. na sebe chceme snad všechno. nejvíc ze všeho se asi chceme cítit tak uvolněně jako působily modelky v měkkých kabátcích, overalech a volně střižených šatech od káji a sáry.  holkám z narnish držíme moc palce a doufáme, že to jednou daleko dotáhnou!


P.S. ještě něco máme potřebu říct:  absence kouzelný press kartičky a štosu lístků v obálce přispěla k naší podzimní depresi aka nekonečnýmu dilematu 'co s blogem'. má to vůbec cenu? zajímá to někoho? nebylo by lepší vykašlat se na kočky a žít bez nich? stále víc máme pocit, že je všechno naše blogování k ničemu, sem tam nám ve schránce přistane ňákej hejt, pár vtipnejch spamů... a my vidíme hlavně spousty  ztracenýho, promrhanýho času. ne že snad považujeme všechen čas strávenej u designérů v ateliérech, na blešácích a fešn weecích za naprosto ztracenej čas, máme z toho ale teď tak trochu depku. možná se to zase otočí, ale momentálně to nevidíme moc růžově...

18 komentářů:

  1. kočky, hodně sil ať pokračujete v tom co děláte, protože to děláte dobře. škoda kdyby jste už nebyli. to arogantní mňoukání hodně lidí baví !!

    OdpovědětVymazat
  2. Ne nebylo by to bez koček ono. Kočky jsou potřeba. Na vaše články se těším a byla by to škoda, kdybyste zmizely.

    OdpovědětVymazat
  3. urcite jste inspiraci pro mnoho ctenaru. ja krome vas a par vegan foodblogu zadny cesky blog nesleduji. s mnoukanim pokracujte, mnoho lidi chce cist i neco jineho nez nicnerikajici recenze na instantni kase a novou zara kolekci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkujem. taky máme zamilovaný foodblogy, ale teda recenze na instatní kaše zní celkem lákavě...

      Vymazat
  4. vždyť jste jediny, co se tu da číst

    OdpovědětVymazat
  5. určitě zajímá, většinu českých "fashion" blogů čtu asi jako matčiny ženský časopisy - není to pro mě a nerozumím jim a často nesouhlasím s tím, co vytváří, ale baví mě se tím probírat. oproti tomu kočky čtu ráda a chodím se sem schovat z vyhajpovaných vernisáží a design akcí, kde se stáda slečen navzájem fotí s neonovou teniskou nike /designblok14ehm/ a uklidit se, že neděsí jen mě. p.s. podle mě se hlavně kvůli vám právě tyhle houfy dozvídaj o existenci českých návrhářů, což je pro českej design supr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, kočky sou ty loseři bez neonovejch najků...ale když jsme viděly, jak to v nike sweatshopech vypadalo, jsme na to celkem hrdý.
      /loser pride
      a těch milejch slov si fakt moc vážíme. nechcem to psát jen tak pro naši vlastní zábavu..

      Vymazat
  6. Díky kočkám jsem si přečetla tolik zajímavých článků, že to není možné ani spočítat!a ten humor a způsob jakým je to napsané-to přesně tu chybí!v mém okolí je tolik lidí,které kočky čtou!je to součástí nejen desinového dění a pro mě osobně by to byla veliká škoda!a když něco pro někoho ztrácí smysl, musí do toho jít ještě dvojnásobně!:)takže hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak je asi na čase, abychom zkusily do toho jít dvojnásobně. nebo aspoň jednouapůlnásobně. děkujeme za pochvalu.

      Vymazat
  7. No jo, pokud na všechny ty akce chodíte jenom proto, abyste měly co psát na blog, a jinak vás to totálně nebaví, tak asi je na čase se zamyslet.... ale to přece není váš případ. Nebo jo? Vždycky jsem si myslela že vy jste takoví pražští avšak neodtažití a nepulírovaní intelektuálové, takové divoké ekomatky, vzor všech rodin a vzor všech, co nechtějí žít konzumem a nejsou úplně blbí, a že to prostě děláte proto, že vás to baví, že se s návrháři prostě normálně kamarádíte a proto vás zvou a ne že se někde cpete jako press. Že fotky tady jsou reportáže z krásných odpolední s rodinou, koníčky a prací, a ne jenom práce jakože "scéna očekává, že půjdeme na ten hipsta blešák, tak tam musíme, i když teda jako fuj..." :-) Copak vás to že jste neměli press na DB může rozhodit? Taky jsem si ho musela koupit, náramek, abych viděla něco více než to, na co jsem byla poslána abych bezplatně popsala show - a články stejně byly nakonec přepsány. Prostě jste nezávislí, a to je skvělé, nemusíte nikomu nikam lézt - a jestli vás psát nebaví, tak nepište, ale tak nějak tuším, že vás to fakt baví :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, olgo. není to tak, že bysme se sebezapřením obcházely blešáky a psaly teda o těch přehlídkách, když se to od nás jako očekává. ale to je právě ono - děláme si tu blogýsek, srdcovku, která nás sice baví, poslední dobou se ale občas ptáme samy sebe, jestli to má krom našeho zabavení nějaký smysl. jestli třeba není načase nasměrovat naše síly nějakým užitečnějším směrem. začaly jsme s blogem koneckonců proto, abychom přinesly něco novýho a něco změnily - jasně, trochu velký plány, bez toho by to pro nás ale asi nemělo smysl. nás samotný před lety ovlivnily blogy, zvlášť co se týče třeba ekologie a životního stylu. nejsme si jistý, jestli se to samý daří i nám - nechceme to prostě psát jenom samy pro sebe, i když na druhou stranu je pro nás nepřijatelný se nějak podbízet a hrát si na něco, co nejsme, jenom abychom se zalíbily.

      Vymazat
  8. Za mne - Kočky jsou pojem. V mých očích i oboru zájmu. A vím, že v tom nejsem sama. Kočky jsou možná arogantní veganky, ale mají nejlepší přehled o českém alternativním podhoubí. Spousta, možná většina, blogů je jen "jako", ale tady ten pocit nemám. Takže jinými slovy, když skončíte, budu smutná, dost možná naštvaná a tak prostě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujeme moc, samozřejmě nám to lichotí a těší nás, že vzbuzujeme takovéhle emoce. jen se teď potýkáme s mírným vyhořením a celkovou frustrací. proto zvažujeme odchod 'ze scény'.

      Vymazat
  9. Váš blog čtu strašně ráda. Nejsem vegan ani vegetarián, nejradši nosím nejspíš džíny a tričko, ale většina vašich článků mě opravdu baví (a rozšiřuje mi obzory, fakt). To, o čem píšete, bych se zřejmě jinak nedočetla, protože by se mi nechtělo to hledat někde jinde. Ale chybělo by mi to. (O tom, jak se mi líbí váš styl ani nemluvím.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujeme! jsme moc rády, že to někoho baví a že dokonce i 'rozšiřujeme obzory'.

      Vymazat