5. 6. 2014

pop market ve sportovně



je to už trochu ohraná písnička, ale kočky zase nestíhaj. jedině to vysvětluje, že jsme se k ohlédnutí za pop marketem dostaly až teď. 
radlickou kulturní sportovnu ve staré smíchovské hale, která bude muset brzy ustoupit nějaké krásné kancelářské budově, jsme navštívily za silného deště, za naše útrapy tam na nás ale  čekalo milé překvapení v podobě neokoukaných designérů a značek. pop market byl ideální pro ty, co se občas mihnou na holešovickym fashion marketu a navzdory množství prodejců nevidí nic moc zajímavého, ani nového. 
mladá šperkařka a studentka architektury nina valíčková přijela na pop ze slovenska a pro nás byla její značka nincs hlavním objevem dne. přivezla i některé z kousků, které navrhla k oděvní kolekci petry kubíkové inspirované japonským origami. kromě nincs jsme si zkoušely i porcelánový prsteny od shit happens, povídaly s vždycky milou danou svobodovou aka myokard, jejíž obrázky je odteď možné zakoupit i v podobě menších autorských tisků v rámečku a zkoušely staronové brýle monocl (většinou staré, ale nenošené vintage brýle z celého světa). a jelikož byl tenhle design market zaměřený na street - pokukovaly jsme i po prknech z liberce longang  a   dřevěných brýlích zew  (prý zasadí strom za každý prodaný kousek ve spolupráci s o.s. čmelák). škoda jen, že sportovnu zbouraj. doufáme alespoň, že pop bude pokračovat někde jinde a ve stejném duchu.

posezení je sestaveno z paletek

1 komentář: