11. 6. 2014

korso krymská podruhé

další z řady našich tristně opožděných reportů patří kočičí srdcovce, akci oslavující ulici na rozhraní vinohrad a vršovic, kde najdete například naše oblíbené knihkupectví, veganskou restauraci, obchod pivem, otevřený tvůrčí ateliér, ikonickou kavárnu nebo veterinářku, co nosí náušnice ve tvaru protahujících se koček.
řeč je samozřejmě o krymský (pokud to ještě nevíte, tahle pořád ještě děsně trendy adresa má svoje vlastní fb stránky s aktuálníma informacema ohledně akcí v tamních podnicích) a pouličním festivalu korso. zatímco loni jsme první ročník navštívily později (a stihly tak zvěčnit ondřeje kobzu, kterak na hlavě balancuje květináč), letos jsme naopak dorazily časně, především proto, aby na nás zbylo všechno to jídlo (po kterým jsme se odkutálely domů a exhibice s květináči i bez jsme tudíž zmeškaly). obávaly jsme se deště, ale zbytečně. krom pití skvělýho piva (polička z plevelu vyhrála na celý čáře) a testování, kolik rostlinných pochutin může člověk za den zkonzumovat, jsme se zabavily prohlížením blešáku a design marketu na proluce a focením čtyřnohých návtěvníků korsa. na lekci guerilla háčkování ve strojovně jsme neměly koule ani skilly, ale příště se polepšíme. tak zas za rok!

recycle with love před baobabem
před strojovnou se háčkovalo
na proluce se obchodovalo, tančilo i zevlovalo
a pod kaštany se hlavně jedlo. pivo a párek z plevelu, vegan chlebíček s výtečným bramborovým salátem od nom nom
nom nom a jejich ňamky byl pro kočky celkem dost objev, ochutnat jsme pochopitelně musely všechno
kokosovo-mandrový raw dort s krémem z kakaa, avokáda a banánu a bezlepkový muffin s bazalkou
chlebíčky <3
divoká tráva nabídla úžasný perníky a gulášek a pokud vás při pohledu na fotky mrzí, že jste nic z toho neochutnali, stejně jako nom nom a další můžete divokou trávu potkat na blížící se veggie parade

1 komentář: