17. 6. 2014

kočky v plzni




před týdnem nás veronika ruppert vzala  na klauzury do plně, konečně jsme tedy viděly, jak to vypadá na fakultě designu a umění  západočeské univerzity. pořádně jsme si stihly prohlédnout jen práce ateliérů  designu oděvu a designu obuvi a módních doplňků, zato jsme ale nakoukly přímo do obuvnický dílny. překvapilo nás, kolik zajímavých věcí v plzni vzniklo, od srdcových bot terezy švolíkové  po monochromatickou červenou kolekci kateřiny hynkové využívající speciální barvu i jako materiál.
rozhovory s marií ninou václavkovou, mimojiné čerstvou vítězkou mezinárodní soutěže talent designu 2013 a autorkou bot rectangle, odteď archivovaných v new yorku a která v rámci své letní klauzury vytvořila neobvyklé psaníčko a s kateřinou hynkovou, autorkou monochromaticky rudé bakalářské kolekce,  si poslechněte dneska večer v rádiu (modeschau začíná v 7  večer na rádiu wave). my jsme v plzni rozhodně nebyly naposled a těšíme se, že příští rok pojedeme třeba i do zlína a do ústí!
výstavu klauzur, bakalářek a diplomek můžete v open spacu  ústavu umění a designu plzeňské zču navštívit do konce měsíce (více info tady).

václav zieba, student 1.ročníku
mia jadrná
 

marie nina václavková, 2.ročník
tereza švolíková rozvedla svou zimní klauzuru a srdcové boty tak získaly do party ještě mrkací kšiltovku a kabelku  (o té se můžete něco dozvědět tady)
boty elišky knotkové jsou vyrobené z tyveku

variabilní sandály moniky lepschy
kateřina hynková a její celočervená bakalářka

barbora prudíková
shoe kit moniky lepschy

v ateliéru ilustrace se nám moc líbíla pop-up knížka o mexickém svátku mrtvých 'dia de los muertos' ivy boháčové

pop-up lev nám připomněl, jak jsme v dětství milovaly a ještě stále milujeme pop-up knížky

1 komentář:

  1. Koupila jsem si v Itálii před dvěma lety od návrhářky boty typu Shoe Kit, po celé délce boty stejná platforma, pro nohu placaté. Ale nádherné! Bohužel jsou akorát do vitriny, protože po dvou hodinách nošení mi skoro zmrzačily nohu. Půjčila jsem je pak kamarádce na nějakou konferenci a ta v nich neustála ani odpoledne na jednom místě, měla křeče do lýtek. Docela by mě zajímalo, jestli se prototypy nějak zkouší na živých lidech ... o tom, jak v nich vypadá chůze, ani nemluvím. Jako náměsíčná :)

    OdpovědětVymazat