13. 6. 2014

kočky a kateřina reichová


katerina reichova from elva katter on Vimeo.

plexisklo a nerez používá řada šperkařů, kateřina reichová a její futuristický šperk jsou ale  podle nás výjimečný.
nejvíc se nám líbí objekty, který dělala na škole; kov a šperk studovala na uud v plzni u prof. v.k. nováka. její brýle moaré a náušnice z kolekce mullatem se dokonce dostaly do fotoeditorialu wall street journal a hned její první počin na poli šperku získal ocenění za dobrý studentský design (2011).  u káti jsme byly nedávno na návštěvě a tenhle týden jsme ji představily na molo7; rozhovor si přečtěte TADY a pokud to stihnete, můžete taky soutěžit o přívěsek stick z modrýho plexi a nerezu. 
a co kateřina dělá teď? chystá se na designblok, těší se na budoucnost a taky až si koupí soustruh a bude na něm pořádně řezat. to my zase s napětím očekáváme nový nerez náušnice vycházející z kolekce mullatem, který budou určený na prodej. kromě toho, že se nám moc líbí, není k jejich nošení nutná dírka v uchu. pokud vás to taky zajímá, novinky o kateirna reichova najdete na facebooku.
stříbrná náušnice z kolekce mullatem, která nám trochu připoměla cyber punk. nerezová varianta na prodej se chystá.
prototyp nerezové náušnice vycházející z kolekce mullatem
mullatem - první šperkařská práce kateřiny reichové v ateliéru kov a šperk na uud v plzni a třetí místo ve studentské design soutěži (národní cena za studentský design) pro rok 2011. předtím se věnovala keramice, ale šperk zvítězil.
o špercích od káti se nám od té doby pořád zdá...
krabičku na šperky katerina reichova  navrhl kátin kamarád v rámci svojí  bakalářky na oboru knižní vazba. stejně dobrá jako to, co je uvrnitř.
plexi v šuplíku
lepší než diamanty. a férovější.
brýle moaré pro zahu hadid ke kterým patří celá sada fólií s různými efekty

Žádné komentáře:

Okomentovat