6. 12. 2013

kočky, blešáky a mikuláš

asi jste si za dobu našeho blogýskování všimli, že máme slabost pro blešáky všeho druhu - bytový, outdoorový, kolbenkový, charitativní...a taky kočičí. o slabosti pro kočky se snad zmiňovat nemusíme. pravidelně obrážíme umisťovací 'výstavy' koček z útulků (začly jsme je přidávat i na naší nástěnku a máme radost, že podobných akcí přibývá) i když reporty si necháváme pro sebe. tak nějak nám přijde smutný fotit kočky v klecích, nejradši bychom si totiž všechny ty chlupatý krásky, na který narazíme, odnesly domů. a i když to dost dobře nejde, na umisťovací akce stále chodíme a rády utrácíme v tamních dobročinnejch krámcích za hračky pro kočky (nejvíc vedou handmade péřový mávátka) a blešákový artikly. 

stejně jako na každým blešáku i tady se dá narazit na poklady za hubičku. na umisťovací výstavě v modřanech jsme minulý víkend pořídily například nepoužitý vintage formičky na pracny a taky vánoční ozdoby. na tý předchozí v kogresáku zas úplně nejlepší ručně pletený ponožky - doufáme, že na ně narazíme ještě někdy jindy, plánujem vykoupit všechny páry. oproti jinejm blešákům je tu navíc přidaná hodnota toho, že víte, že vaše peníze poputují na dobrou věc a vůbec se vám tak nechce smlouvat.

nejbližší umísťovací výstavu koček pořádají spolek pozor kočka (FB tady) a občanské sdružení animal's a bude se konat od zítřka, tj. soboty 7.12. do neděle 8.12, pěkně v centru v prahy (gymnázium jana patočky v jindřišský). spojená navíc bude s mikulášskou a soutěžema pro děti. vstupné je jedna konzerva kočičí krmě či dobrovolný příspěvek (na péči o kočky, samozřejmě).

pokud vážně uvažujete o tom, že si nějakou kočičku nadělíte, tak umisťovací výstava kočiček z útulků je ta nejlepší volba. a pokud tenhle víkend třeba nemůžete, další, o něco komornější akce pořádáná tentokrát občanským sdružením chlupáči v nouzi se bude konat v sobotu 14.12. u chlupatýho ducha se svařákem a dětskou pizzou zdarma - víc info ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat