11. 12. 2013

hledá se shared kitchen!

kočky se doslechly, že jedna mladá hospodyňka aka gazdinka hledá zkolaudovanou kuchyni v praze. myšlenka sdílení věcí, prostředků a služeb se nám zamlouvá stejně jako třeba sdílení nápadů a zkušeností. slyšely jsme třeba o sdílení aut ve městě, kdy si zkrátka pořídíte auto ve více lidech, protože ho nepotřebujete používat denně, ale občas se hodí. podělíte se o náklady, nazatížíte tolik životní prostředí a ještě k tomu elegantně vyignorujete konzumní imperativ doby. stejně komunitně můžete třeba užívat i sekačku nebo vrtačku, teda pokud se v nich ze záliby nemusíte permanentně vrtat nebo ji nutně nepotřebujete mít  doma vystavenou jako nějaký fetiš.

ideální je taková 'shared kitchen' pro začínající kuchaře nebo malé firmy, které nabízejí catering. o tom, že 'venku' je to fungující koncept, si můžete například přečíst tady nebo tady, o možnosti sdílení specializovaného kuchařského vybavení zas tady. v užitečných odkazech se také dozvíte, že je to praktická záležitost i pro osobní kuchaře, kteří si tam mohou připravit jídlo dopředu, než se dostanou ke svému klientovi - angelině jolie a spol. - domů. prostě fajn věc.

gazdinka peče a vaří 'po domácku', pro všechny, ale i pro vegany a vegetariány. potkaly jsme ji v létě na restaurant day v boho deli (reportáž jsme napsaly a nafotily pro molo7) a řekla nám, že ráda používá cukr z kokosových květů, protože je o mnoho zdravější než třtinový  (tohle občas zkuste někde prohodit, ještě to bude chvíli hip). má zálibu nejen v domácí kuchyni, ale samozřejmě i v lokálních produktech, nakupuje na trzích a lpí na kvalitních surovinách.

pokud byste měly pro gazdinku nějaký tip na pražskou kuchyni, ideálně v oblastech jako karlín, žižkov, vinohrady, vršovice, holešovice, například v restauraci, čajovně, kavárně, hotelu či penzionu, kde kuchyň není plně vytížená a majitelé jsou otevření spolupráci, ozvěte se jí na andrea@gazdinka.cz. jmenuje se andrea (jak vám asi došlo) a na toho, kdo dohodí nějaký dobrý kontakt, čeká prý sladká odměna. více informací o tom, co hledá, se dozvíte TADY

Žádné komentáře:

Okomentovat