26. 8. 2013

oblíbený věci koček II

první díl týhle rubriky se ještě jmenoval jinak, podle muzikálový julie andrews, pamatujete? druhý díl zavrhl (trapný) anglický název a přináší naše oblíbený věci za prázdniny.

1. trička parafrázující logo americký hc punkový kapely black flag se zdají bejt poslední dobou dost v kurzu, když jsme ale na letošním fluff festivalu u jednoho stánku s merchem viděly tohle cat flag triko, nemohly jsme odolat. 
2. fuck buttons jsou kočičí srdcovka a 'sweet love for planet earth' jeden z nejvíc nejoblíbenějších songů miikariny. nevíme, co o jejich novým albu slow focus řekli erudovaní kritici z pičforku, za nás každopádně palec nahoru.
3. johna greena kočky hodně dlouho vnímaly spíš jako nezvykle inteligentního americkýho vloggera z dua vlogbrothers (brácha hank je obzvlášť aktivní taky uvnitř vědecký odnože tumblr komunity), naše ingorance teď konečně vzala za svý. bestseller 'the fault in our stars' máme zatím rozečtenej, ale už teď můžem říct, že je to jedna z nejzajímavějších knih z oblasti 'fiction', co jsme za poslední rok četly. 
4. kočky na rozdíl od některých jedinců nemají nic proti lesanám a tenhle stejnojmenný 'lihový bylinný roztok a aromatickou, výrazně pryskyřicovou vůní' od český společnosti alpa je podle nás to vůbec nejlepší, co můžete dopřát svejm zádům zničenejm po celodenním sezení u kompu. teda až na dovolenou. nebo pořádnou židli.
5. a u českých produktů zůstaneme. koh-i-noor je naše oblíbená papírnická značka už od útlýho dětství a nedáme na ní v záplavě farber-castellů a derwentů (alespoň co se tužek týče) dopustit. sadu tužek na technické kreslení jsme kupovaly v jednom z jejich brandových obchodů a dostaly jí zabalenou skoro jako nějakou čokoládu.

(miakarina)

1. kecky zn. keds s gumovou podešví lemovanou lýkem byly láskou na první pohled. vrátily jsme se pro ně do nový kavárny/obchodu návrhářky natálie steklové. na tu barvu a na to bačkůrkový pohodlíčko jsme prostě nemohly zapomenout. navíc jsou vegan, t.j. bez kůže. a jak to vypadá v natálie steklová shop&café se  podívejte sem.
2. japonský washi tapes z rýžovýho papíru  jsou už nějakou dobu světovej hit. není divu, užijete s nimi totiž spoustu legrace; celej byt s jejich pomocí polepíte obrázkama, označíte s nima zavařovačky, zkrášlíte dárkový papír, vyzdobíte dopisy (pokud píšete i jinam než na úřady), zkrátka zmocní se vás s nimi menší dekorační mánie. my jsme je sehnaly v  papelote a ne, nebyly jsme schopný vybrat si jenom jednu...   
3. dětskou textilní brož, patrně nějaký vintage diy, máme jak jinak z blešáku. tohle léto jsme jí nosily pořád. ano, my dospělý kočky.
4. zeptejte se kočky pipilotti, jakéže je momontálně její nejoblíbenější kosmetikum a odpověď bude jednoznačná: kokosový olej. za studena lisovaný, panenský a samozřejmě bio. na zvířatech se netestoval (což je samozřejmě bráno jako pozitivum), použití má všestranné a zas tak moc nestojí (v dm drogerii seženete 100ml od purity vision asi za 80 koček, 300ml za 199). skvělý je na tělo (zvláště na suchou kůži) i na vlasy (stačí ždibet vetřít do usušených nebo vlhkých vlasů pro zdravý lesk). a až ho budete mít, můžete si z něj umíchat třeba home-made pleťový krém
5. notýsek od mou paper lovers byl dárek ke koupi jinýho notýsku od mou. už je skoro z půlky popsanej. a tu malbu na něm milujem.

(pipilotti)

1 komentář:

  1. Se zmínkou o Johnu Greenovi jste zase stouply v mém žebříčku blogů, teda už dlouho dobu jste úplně na špičce, ale teď jste posunuly laťku pro ostatní blogy hodně vysoko. Radost číst vaše články, nepřestávejte!

    OdpovědětVymazat