26. 4. 2013

návštěva u Heleny Heinz



nedávno jsme se vydaly prozkoumat showroom  Heleny Heinz ve Vodičkově ulici. tentokrát nás  ani tolik nezajímala mýdla z její mýdlárny jako spíš vylepšené síťovky a novinky chystané na léto.



mezi novinky patří například gumové žabky, které odpovídají  minimalistickému stylu značky. momentálně se nacházejí ve fázi vývoje, jisté ale je, že gumičky budou od jedné malé české firmy (99% materiálů, co Helena používá je z ČR). jsou prý pevné, ale dostatečně pružné. kromě černých letních bot 'vyvíjí' Helena i černý ručník (nemá ráda, když jsou na ručníku vidět skvrny) s gumičkou (pro snadné zarolování, ale i uvázání turbanu na mokré umyté hlavě). 

připravované omalovánky (momentálně ve fázi testování) vycházejí z tvarů mýdel Heleniny značky Soap. obrázků je celkem 12 a kromě základní formy poskytnou dětem vytečkovaný základ, který se dá pospojovat, aby vznikl zamýšlený obrázek: míša, aero, motýl, auto, dům, lev, pán s čepicí... a nebo taky něco jiného.  z pána s čepicí se tak snadno stane brambora (dle jednoho chlapečka prý dokonce zamilovaná), a tak podobně.




velké plastové síťovky mají teď ještě o něco lepší vnitřní vak.  yoga bag s novým vakem a gumičkami po stranách na zavěšení 'yoga matky' (nebo třeba piknikové deky) je k dispozici ve verzi s velkými uchy zakončenými koženým řemínkem.  můžete si ale také pořídit velkou tašku s menšími uchy (bez kůže; na celoplastové velké ucho by se prý musela vyrábět speciální forma, což by nebylo úplně nejlevnější) a samozřejmě také levnější basic variantu bez vaku.  já mám jednu černou a jednu svítivě žlutou a dohromady k nim jeden vak, který přendavám podle potřeby (stačí po stranách přecvakat) a jeden set gumiček. 









takhle se dá taška nařasit pomocí gumiček 

tam nahoře jsou andělíčci






nosnost pouze 5 kg (váhový limit tedy překročen 3x)

vyvinout tyhle tašky prý nebyla žádná legrace. mnoho kilometrů síťoviny prý vyšlo úplně nazmar, to když se nepodařilo udělat ji dostatečně pevnou nebo pružnou...

 

P.S. nevím, jestli jste si toho všimli, ale tenhle krásný showroom, který je součástí Helenina bytu, jste mohli vidět i na fotkách u našeho rozhovoru s návrhářkou Zuzanou Kubíčkovou. bylo to v době, kdy tu ještě měla zázemí a pendlovala mezi Milánem a Prahou (už přes rok má ale svůj vlastní showroom na nedalekém Jungmannově náměstí).

4 komentáře:

  1. Ano, s touhle HH jsem tuhle jela metrem, působí moc sympaticky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...to můžeme jenom potvrdit. HH je moc milá a určitě se nebojte jí poctit svou návštěvou v showroomu (ideálně po předchozí domluvě po emailu nebo FB).

      Vymazat
  2. .... jsem závislák na mýdlech od ní !!!! a moc mile mě překvapilo poznat kdo je vytváří !!! děkuji Vám za tento článek !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. rádo se stalo. my ta její mýdla taky zbožňujem.

      Vymazat