1. 1. 2013

11 rekapituluje 12

na  začátku novýho roku na nás vždycky padá deprese, patrně z tlaku všech věcí, který je  potřeba udělat, předsevzetí, který je potřeba dodržet (haha) a restů z loňska, který se před námi vynoří vždycky prvního ledna jako nějaký pravěký obludy z moře. na prahu novýho roku se už možná člověk nemá ohlížet zpátky a má hledět dopředu; na přemítání měl ostatně dost času během vánoc.  my si ale dneska chceme přeci jen dopřát  nostalgický pohled na to, co jsme jako "jedenáctka" v roce 2012 prožily. byl to totiž hezký rok a my chceme věřit, že příští rok bude ještě lepší!


leden

začaly jsme se seriálem "jak se co dělá" (a těšíme se na nějakou novou sérii i v letošním roce) a navštívily výstavu nominací na cenu czech grand design za rok 2011. krom toho nás jinak nic moc nebavilo, byly jsme líný a válely se v posteli a poslouchaly u toho desky



únor




březen




duben

velkou radost nám udělal debutující showroom fashion starshned několikrát jsme se vydaly lovit talenty na kódmód. párkrát samy, párkrát s kamarády.



květen

bylo nám vedro. slavily jsme druhý a poslední májobjevily jsme klíčení, anarchistický časopis pro děti. trochu jsme si zkazily náladu na akci Grace'n'Glamour. ida šila a později představila svojí kolekci assumpta na módní přehlídce.

červen

vydaly jsme se na farmářský trhy na náplavce ozbrojený síťovkama od heleny heinz (a zjistily jsme, že ač jim se svojí praktičností jen tak nějaká nákupní taška nevyrovná, na úžeh jsou bohužel krátký). objevily jsme novou knížku (nejen) pro dětipředvedly pár našich kamarádů v jednom velmi prestižním časopise a pomohly zpropagovat práci umprumáků



červenec

měly jsme prázdniny a kromě návštěvy newintage výstavy jsme toho moc nestihly. aspoň se nám ale podařilo trochu cestovat a vymyslet našich kočičích 5 nej do lidovek, což se nám s přihlédnutím k tropickým vedrům zdálo jako celkem úspěch. 




srpen

v srpnu jsme se především flákaly a nadávaly na počasí. jezdily jsme na kole, oslavily jsme první narozeniny a rozhodly se usilovat o lepší život.




září

pipilotti viděla asi milion módních přehlídek na Prague Fashion Weekendu (naštěstí si  vedla deníček, udělala spoustu reportáží a fotek, takže ani ostatní kočky, který zůstaly doma, nepřišly zkrátka). k některým návrhářkám jsme se dostaly ještě před premiérou jejich kolekcí a něco z nich tu odtajnily. nakonec nám ale stejně bylo nejlíp na blešáku v zahradě.



říjen

maraton přehlídek pokračoval dvěma dalšími fashion weeky a my se samozřejmě vydaly na obligátní designblok a jeho módní přehlídky (a sem tam i do zákulisí). ten šrumec nás dost zmohl a tak jsme se utvrdily v tom, že lepší než město bude asi les a na zotavenou jsme poslouchaly hodně švédský indie muziky. mezitím jsme ale ještě stihly zavzpomínat na letní eco shopping



listopad

nekontrolovatelně jsme se rozlezly po síti (dva tumblery, pinterest, twitter, formspring...). na chvíli jsme překonaly lenost a zrecyklovaly pár fešn kousků a v přestávkách jsme pily horkej cider a jedly dýňový rolky. taky jsme si odskočily do stromovky na houby, začaly pro vás pořádat předvánoční soutěže ve spolupráci s mladými českými designéry ida nás pozvala na návštěvu do svýho budoáru



prosinec

užívaly jsme si měsíc soutěží, chodily po blešácích a design marketech (heilige market a designsupermarket), kde jsme si nemohly skoro vůbec nic koupit, prohlídly si nominace na czech grand design 2012 a těšily se na ježíška. na konci jsme prožily psychedelický vánoce se sovětskejma pohádkama ze šedesátejch let.


a jaký rok jste prožili vy?

P.S. zapomněly jsme říct, že jsme se taky hodně setkávaly se zajímavými designéry a trochu neuměle je zpovídaly. na tyhle návštěvy se chceme ještě podívat v separé review aka posledním ohlédnutí za uplynulým rokem, které čekejte brzy.

Žádné komentáře:

Okomentovat