15. 11. 2011

war sum up


jestli máte rádi the knife (a třeba jste si po jejich songu pojmenovali svůj blog), tak si možná pamatujete na tu darwinovskou operní performanci, na který se pod taktovkou seskupení hotel pro forma před dvěma rokama podíleli spolu s mt. sims a planningtorock. no a letos hotel pro forma s dánskou uměleckou řiditelkou kirsten dehlholm střídá příběh o evoluci projektem o válce. o člověku a stroji, o slávě a hrůze. takže je to možná taky o evoluci.

cokoli, co napíšu, bude znít banálně. jakože tam podle libreta v japonštině zpívá chór lotyšskýho rozhlasu, že scénografie je založená na manga kresbách, přičemž hudbu mají na svědomí briti the irrepressibles (který jsem se tu snažila prodat v nepodzimním mixu) a lotyšská skladatelka santa ratniece. všechno podstatný se ostatně můžete dočíst v seriózní a erudovaný formě na stránkách projektu hotel pro forma v samostatný sekci věnovaný performanci war sum up. aki no kure kana.

a abych nezapomněla, kostýmy k tomu všemu dělal henrik vibskov. když už nic, tak aspoň ten vibskov by mohl bejt důvod, proč se na trailer podívat, ne?



hotel pro forma: hotelproforma.dk
latvijas radiokoris: radiokoris.lv
the irrepressibles: theirrepressibles.com
henrik vibskov: henrikvibskov.com


chtěla bych se naučit lotyšsky. ar labu nakti.

Žádné komentáře:

Okomentovat