24. 9. 2016

karlínská urxovka má otevřeno


urxovka oficiálně otevřela už před celým týdnem a my kočky jsme se dostaly k reportu až teď. typický kočky. snad je ale lepší teď než nikdy, obzvlášť když nikdy je pro nás v poslední době ještě příznačnější než pozdě.



obchod sesterského dua dáša a eliška mertovy aka segrasegra a marjetky kurner kalous aka mkk se nachází v karlínské ulici urxova 479/6. holky se tak vlastně přesunuly jen o pár ulic dál z původní dílny a showroomu v ulici vítkova. nepřestěhovaly se sem samy. spolu s nimi sídlí v urxově i klubový kadeřnictví cut naší milovaný káti peklo, která mě už roky stříhá. je hned za rohem, ve stejném domě. nejvtipnější je, že skoro všichni aktéři přesunu v urxově přímo i bydlí. jen dáša zůstala na letný.


zdá se nám to jako věčnost, co jsme byly u elišky a dáši na návštěvě a na jedné letenské půdě okukovaly, jak kreslí štětcem na hedvábí. matilda byla tehdy ještě malý miminko a dášina tonča ještě nebyla na světě. díky mateřství si dáša založila v rámci "ségry" řadu "mama by segra" přizpůsobenou potřebám maminek; skvělý je třeba kabát pro maminky, co nosí svoje děti v manduce nebo volně střižený šaty z viskózy. jinak je segrasegra stále ikonou pro pražský cyklisty, co nejezděj v cyklodresech nebo puntíkatejch šatech. a já, i když jsem do karlína přijela tramvají, bych si hned vybrala vyteplenou nepromokavou parku a triko "s duší"; jsou totiž praktický, dobře ušitý a skvěle vypadaj. marjetčina tvář je o něco něžnější. hodně se mi líbí ta kombinace tělový a červený.  jo a káťa v urxově stříhá společně s jasmínou. od doby, co jsem ji viděla naposled, si nechala narůst vlasy. já taky. asi už je čas zajít zas za "cut".



stavte se tu, urxovka se vám určitě bude líbit. chlebíčky s lilkovou pomazánkou a pitíčka pro zmlsaný městský dětičky (...gin se suchým ledem jsem měla fakt poprvý a připadala jsem si s ním jako malý chemik, byl ale strašně dobrej, lahvičku s králíčkem jsem nestihla ochutnat,  srdcovkou však zůstává cokoliv od pragera.) tu už sice asi nenajdete (zkusit můžete nově otevřený bar urx mezi kadeřnictvím a fešn obchodem), zato narazíte na vysokou koncentraci lokálních talentů a užijete si příjemné atmosféry téhle karlínské komunity. 




1 komentář:

  1. Karlín je strašně sympatickej, skoro mám pocit, že bych se tam i chtěla přestěhovat. Těch skvělých míst a podniků! Díky moc za report, o důvod víc si tam zas udělat cestu :).

    OdpovědětVymazat