26. 5. 2015

vegan korsování: korso krymská III & restaurant day

květnový restautant day spojený se street festivalem korso krymská si v imaginárním diáři značíme červeným vykřičníkem. obě akce jsme si pro sebe překřtily na svátky veganskýho konzumu a protože report přinášíme asi tak o týden později, než jsme chtěly/plánovaly, žádný další okecávání.
na korsu se třeba tančí, na dni pop-up restaurací zas budují sousedské vztahy, kočky se ale radši vyvalujou na sluníčku a jí, jak jinak. pokaždý se těšíme a pokaždý to dopadne stejně - přecpaný se s knížkou vyvalíme v trávě a doufáme, že něco z toho budem moct ochutnat dřív než  zas za rok. i letos jsme v oblasti lokálního rostlinnýho cateringu učinily díky rd několik objevů.

úplně první naše zastávka směřovala do světa hub - nikoli headquarters populárního mykologickýho časáku, ale startup hubu/kavárny/knihkupectví ve vinohradský slovenský ulici... 
...pro raw dezerty raw o páté. vyzkoušely jsme čokopralinky, banánovo čokoládový dort a limetkový cheesecake. chtěly jsme se vrátit pro víc, jenže už nám nějak nezbylo místo. a kdo ví, jestli vůbec na místě naopak zbyly nějaký dezerty.

měly jsme štěstí, že jsme do krymský dorazily časně. většina pop-up restaurací teprve piplala svoje prezentace k dononalosti a my si tak mohly obhlídnout, co všechno vyzkoušíme, s jistotou, že se na nás dostane. což asi nemohla říct většina toho několikatisícího davu, který krýmskou proplouval v odpoledních hodinách. 

na divokou trávu jsme sice nenarazily poprvý, jejich mrkvové kuličky vada pro nás nicméně byly novinkou a zároveň tím nejchutnějším, co jsme si kdy v rámci pražských pop-up restaurací daly. hrozně chceme recept, ta křupavost byla prostě mind-blowing. 

krátce potom, co v krymský otevřel plevel, jsme na korsu ochutnaly jejich street food american style hot dog a žádná z našich návštěv v plevelu nás pak nedokázala tak uspokojit. burgery, hotdogy a vůbec street food se teď těší velký oblibě, a i když lze narazit na veggie burgery s portobelem nebo hotdogy s bezmasým párkem, otázka vegan pečiva a příloh už je trochu složitější - moc bychom u ocenily aslespoň jednu full vegan nabídku, nebo úplně nejlíp nějakej pojízdnej vegan street food truck. 

offpárek nabídl jako vegan hotdog mrkev a my byly naprosto spokojený.

'ekofunebrácká' organizace ke kořenům zabývající se přírodním pohřebnictvím zas nabídla chleby s vegan vajíčkovou pomazánkou a musíme říct, že lepší jsme zatím nikde neměly. a kromě fake vajíček taky samozřejmě moc fandíme myšlence přírodního pohřebnicví

incider bar nabízel drinky namixovaný z limošek pragomoštu a my se zamilovaly do isabel.

na korsu jsme taky objevily nový kold brů - aka poslední dobou tolik skloňovaný zastudena připravovaný kávy - na scéně, black coral cold brew. co se cold brew týče, poprvý jsme zastudena připravovanou kávu ochutnaly asi v podobě zapatisty od zmíněnýho pragomoštu. následovaly domácí experimenty, colt brew při obědě v momentu a køld brü od coffee room. dáváme thumbs up, stejně máme ale nejradši naše občasný homebrew (a nejlíp ze zrn kávovníků rostoucích ve stínu, od bird-friendly bird song coffee). 

ač to mají některý z nás skoro zarohem, teprv až díky korsu jsme objevily komunitní zahrádku vršovická zahrada

restaurant day se ale samozřejmě neomezil jenom na první pražskou hipster street. pop-up restošky se vynořily i kolem podniků v tý současnosti nejvyhajpovanější ulici na letný. když už jsme zmiňovaly ten vegan food truck, tak tam měli něco podobnýho - bistro v dodávce. 

a v nedalekým letenským parku se zas nabízel full vegan piknik. daly jsme si peantut butter banana bread a skvělý kopřivový hummus a litovaly, že už se toho do nás víc nevešlo.

bylo to prostě fajn. počasí se vydařilo, my si z obou akcí vybraly to svoje a zbytek jsme jako správný kočky prostě ignorovaly. do dalšího korsa je sice daleko, zato se nám blíží červnový pochod býložravců veggie parade 2015 a my doufáme, že přijde i divoká tráva.

1 komentář:

  1. Zase jsem o něco přišla, ale veggie parade už mi neuteče ! Díky za super čtení a hezké fotky :)

    OdpovědětVymazat