11. 5. 2015

prager cider&limonády konečně na doma

šípková, naše oblíbená. s emmou goldmann na etiketě
pokud jste z dejvic a patříte k fanouškům českého cideru a pragomoštu, asi jste si už všimli nové prodejny jablářství f.h. prager v ulici jugoslávských partyzánů 9.  nemusíte už tak být odkázáni na třetinky v kavárně, ale lahvičky s alkomoštem a nealko-limoškama si můžete koupit i na doma a to ve větším balení, tedy ve starý dobrý láhvi od sirupu. brzy si prý taky všechno budete moct objednat v eshopu a na prodejně vyzvednout. v létě snad budou mít i točený cider 'to go'. otevřeno mají od úterka do pátku od 15 - 18 hod.
v nové prodejně f.h. prager jsme se zatím jen mihly během otvíračky, ale naštěstí máme díky rodinným vazbám i tak doma stále co pít. 'z basy' se na nás směje mercedes comaposada, která okupuje etiketu zázvorky a taky kathleen neal cleaver - tvář anýzovky, první limonády svého druhu na světě. jarda štercl se na nás zase mračí z jablečnýho originálu. a máme i fridu na mexickým matéčku a subcomandanta marcose na fér kávě ze zapatistické kooperativy v chiapas, připravené zastudena (v hip talku 'cold brew'). všechny pragomošty milujem, momentálně hlavě šípek a bylinkovou sedmu, která nám lehce připomíná nealko becherovku. 
jestli jste ještě neslyšeli o legendárním františku hubertu pragerovi, ani o cyrilovi holubovi a ondřejovi fruncovi, což díky zájmu médií v posledním roce a dobytí nejednoho cool podniku v praze  a jiných městech snad ani není možný, můžete se s nimi seznámit třeba na prager webu, na facebooku a nebo si  příběh fhp poslechnout na záznamu z plzeňský pechakuchy. a nebo si taky připomenout, jak jsme se byly za cyrilem a ondřejem podívat v kročehlavským pivovaru před víc než dvěma lety, ještě než to bylo cool. 
když potřebujem energii, dáváme fridu. po maté se vám nechce spát, pokud ale potřebujete pracovat (nebo něco v tom smyslu) až do rána, doporučujeme café zapatista; polezete po stropě.
anýzovku oceníte zejména pokud máte rádi lékořici

Žádné komentáře:

Okomentovat