18. 2. 2015

artsemestr zima 2015: móda a textil

týmová práce studentů filip jakaba, karolíny liberová a terezy rosálie kladošové,  které znáte určitě z předchozích let na umprum. 
v letošním zimním čase klauzur jsme se doplazily jenom na umprumku. žádný výlety za hradby našeho sídelního města se nekonaly a i když jsme z toho trochu smutný, známe svoje momentální fyzický limity (dobrá výmluva, co?). zato na umprum jsme si to prošly důkladně.
asi nejvíc času jsme strávily v ateliéru pavla ivančice a nad pracemi studentů textilní tvorby, tentokrát vystavených v prostorách  galerie v přízemí. zaujali nás samozřejmě i studenti liběny rochové, kteří zpracovali téma ikonické recyklace a 'zkopírovali' styl slavných světových designérů. studenti módní tvorby se spojily s projektem local icons a vytvořili redesigny pro české výrobce jako je například zlínské flexiko, šumavské redno nebo písecký jitex. podle nás tak vznikla řada naprosto funkčních a krásných produktů, které by mohly nabídku těchto výrobců (a obsah našich šatníků) určitě bohatit. třeba na takové prádlo od kristýny novákový (x jitex)  a boty od péti pluháčkový (x flexiko) si brousíme zuby.
za těmahle fancy gumovejma rukavicema (dg tachov) stojí karolína liberová. 
petra pluháčková gabaš (vysoké boty) a karin onderková (nízké boty)  pro firmu flexiko
tereza rosálie kladošová pro redno
renata dračková ve spolupráci s firmou odetka
vendula niklová a lukáš novák se pustili do nášivek (oblečení pro jitex)
renata dračková
vendula niklová
outdoorové prádlo, které navrhla kristýna nováková pro firmu jitex, patřilo k našim oblíbeným kouskům v ateliéru.  moc si ho přejem!
tým jana mikešová - jakub straka - anežka rozehnalová - michaela šabatová spolupracoval s firmami anja, rutex, winer, svetro a topak
ponožky pro slovenský winer
meanwhile o patro níž v ateliéru designu oděvu a obuvi... 
lenka vacková à la jp gaultier
a úplně dole v galerii umprum odpočívaly krásné pletáže a další textilie od studentů textilní tvorby. nemusíme snad zdůrazňovat, že  spoustu z nich bychom chtěly mít doma.  
veronika bratrychová

filip menšl
kristína duhová
romana drdová (stáž avu)
alžběta kováčiková
mirka vokounová
fotky porcelánu, skla, ilustrací a typografie vám ukážeme příště.  zatím něco najdete na fb.

1 komentář:

  1. Haha, a to já už považovala svoje boty ( http://www.eobuv.cz/sandaly-tommy-hilfiger-jasmine-2a-fw56818657-rwb-910.html ) za poměrně extravagantní... :D

    OdpovědětVymazat