15. 12. 2014

lem na g'n'g


designérku lucii mareš to vždycky ji to táhlo k různým oborů, od volné tvorby a video art, přes módní design a tvorbu osobních/bytových doplňků*, po interiérový design, kterému se intenzivně věnovala v posledních letech. její přehlídky měly často charakter performance, kolekce vycházely z kreativního propojení více žánrů.  po několika letech teď lucie opět zabrousila do světa módy a minulý víkend se představila v novém kabátě.
na grace'n'glamour uvedla svou značku lemlucie erban mareš kolekcí variabilních oděvů nazvanou 'zrcadlení'. zaskočily jsme se na ni mrknout do hotelu mandarin oriental a máme i pár fotek.

*pamatujete si na 'psí kabelky'? společný projekt lucie mareš a marie silondi se inspiroval  v prezentaci zvířecích mazlíčků coby módních doplňků a nabízel případným zájemcům vytvoření skoroopravdového mazlíčka v podobě kufru na kolečkách nebo malé kabelky do ruky. současně psi (a jedna kočka) fungovaly dobře jako doplňky do bytu. ač připomínají vycpané exponáty, jejich výroba byla cruelty-free; marie jezdila pro pravý nefalšovaný psí chlupy do psích salónů krásy (no kidding), ostatní materiál byl umělý.   psí kufr v podobě realisticky vyvedeného mastifa myslím stále najdete v prodejní galerii artěl na starém městě. minikabelku čivavy, buldočka a kufřík pudlíka má lucie u sebe doma. staré stránky už lucie nemá, ale nějaké fotky jsem našla tady, nebo na nových facebookových stránkách lem.

lucii můžete odteď sledovat na facebooku tady

Žádné komentáře:

Okomentovat