3. 11. 2014

prague design week: první nahlédnutí


tak nám začal premiérový pražský týden designu, přesněji prague design week - trochu se to mezi těma designblokama a supermarketama může plést, všechny zmíněný akce se letos konají v domě u minuty (podobnou roli hrál loni kafkův dům hostící podzimní designblok a předvánoční designsupermaket); dočetly jsme se ovšem, že pdw se chce lišit především konceptem zaměřeným na tvůrčí proces a samotné designéry. krom samotného výstavního prostoru organizátoři nabízejí tvůrcům prostor povědět něco o vlastní tvorbě prostřednictvím každodenního bloku přednášek

jak název napovídá, program se týká celého následujícího týdne. my jsme se na skok a pár fotek zastavily už dnes. přestože u minuty, připadaly jsme si chvílema trochu kafkovsky (můžeme-li věřit wikiinformacím, pak franz kafka pár let shodou okolností bydlel taky v domě u minuty) - gotický dům s brutálníma přestavbama 20. století, malebná a zároveň tísnivá pavlač, rozlehlé chodby a malé místnosti. nějakým záhadným způsobem se nám taky podařilo některý vystavující vůbec nenajít, ale my se (nejen) pro ně vrátíme.
pro dnešek jsme plný dojmů z lázeňsko-peciválovýho konceptu fakulty průmyslového designu fmk utb ve zlíně a chlebových šperků elišky lhotský reprezentující galerii září. okouzlil projekt odbabi 2.0, spojení posedlích s josefínou bakošovou a babičkama z elpidy. 'polotovary' šatů v dortový krabici josefína navrhla a babičky ušijou - buď vaše vlastní, nebo si babičku půjčíte právě z elpidy. konečně jsme si taky mohly přivonět k aromaterapeutickým parfémům lucie valerové, které spolu s prádlem jany thálové tvoří kolekci sense, lákající na pomatení smyslů dlouhými procházkami lesem a zimní hvězdnou oblohou. na to kočky nikdy neřeknou ne. 
prozatím tedy přinášíme pár ukázek toho, co na vás v domě u minuty čeká. víc fotek bude následovat v chystaném reportu.

Žádné komentáře:

Okomentovat