13. 10. 2014

#sffstromovka pohledem arogantních veganů

jarní street food festival u holešovickýho crossu jsme projisotu zatáhly. jednak, pokud si dobře pamatujem, moc nevyšlo počasí, plácek u crossu se nám nezdál dost velkej pro 2k+ nahlášených účastníků, hlavně jsme ale nevěděly, zda bychom vůbec měly z čeho vybírat - jsme přece ty arogantní vegani. podzimní edice festivalu pouličního jídla přišla s příslibem většího prostoru - u holešovickýho výstaviště, respektive tiskárny na vzduchu ve stromovce, a hlavně s tím, že myslet se bude i na nás kulinářsky nepřizpůsobivé.
přivstat se nám moc nepovedlo a kolem poledne už se mezi stánkama dalo projít jen s 'chill attitude' aka hodně vyklidněným přístupem. pořizování fotek ještě přidalo na adrenalinu, jenže čekat cokoli jinýho by byla hloupost - víkendový babí léto ve stromovce spolu s příslibem labužnických zážitků nemohlo skončit jinak než prodíráním se několikasethlavým davem. někdo by radši posh vlezný 'pro ty socky, co se čtyřikrát projdou kolem a pak si stejně daj jenom párek', někdo se smířil s tím, že kde je jídlo, tam jsou davy foodies, a stálo mu to za to.
tradiční veg dobroty z gruzie
jídlo táhne, foodblogy a cateringy u nás rostou jak houby po dešti, což je samozřejmě skvělý. z pozice arogantních umňoukanejch veganů nás ale logicky nezajímala nabídka výpečků, fašírek a burgrů (sem tam jsme zaznamenaly i heslo 'veggie burger', nevíme jistě, jestli 'veggie' zastupovalo v tom či onom případě vegan či vegetarián, nicméně thumbs up pro všechny, kdo nemyslí jen na masožrouty). 
přesto jsme si našly na street food festivalu ve stromovce to svý. na vegany myslel leckdo, třeba naše oblíbená divoká tráva. výhradně pro vegany sladkosti připravila erika z veganského mlsání bez přibrání. její 'cupcakes s rumovou višní' jsou spolu s čískejkama od 4freshcatering na poli vegan sladkostí to nejlepší, co jsme kdy ochutnaly.
došlo i na 'živou stravu', k níž jsme popravdě trochu nedůvěřivý. tahle chuťová zkušenost ovšem zaručeně zbourala naše předsudky - raw 'bramborový' salát s 'masovými kuličkami' a kešu majonézou od raw for life byl vynikající; zahanbeně uznáváme, že lepší, než jsme čekaly. 
koppi fine coffee roasters z brewbaru a poddubáček aka stýská se nám po předloňským stromovkovým houbobraní
s plným břichem jsme pak v brewbaru nakoupily švédský zrno, užívaly si chvíle dogspottingu (dogstalkingu?) a na závěr učinily ten nejlepší objev celýho dne - západočeskou farmu žatec. u žádnýho farmářskýho stánku v praze jsme tak krásnou zeleninu ještě neviděly. v pytlíčku jsme si odnesly úžasný růžovoučký vodnice a nazelenalý, leč uvnitř sytě růžový 'red meat' ředkve. a asi si to dáme raw.  

francouzský buldoček vs bostonský teriér. awww

4 komentáře:

  1. Já jsem se naprala fakt luxusně, navíc, mezi tím, než na mne došla řada, jsem zase pěkně vytrávila, takže to fungovalo dobře :). A měla jsem z toho stokrát lepší pocit, než ze všech těch posh food festivalů s předraženým vstupným a ještě dražším jídlem. Za mne taky palec nahoru!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. souhlas, street food prostě patří na ulici a mezi lidi, zavádět tady vstupný by podle nás z akce udělalo zas úplně něco jinýho

      Vymazat
  2. Celou dobu jsem si myslela, že vybyde čas na nějakou vegan nátierku, ale nezvládly jsme nakonec... tak příště, ozvěte se:). Fotky moc pěkný, díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. páni, no to my se určitě ozvem a budem se těšit! ty chleby vypadaly naprosto úžasně, jsme si jistý, že nějaká ta rostlinná nátierka by jim moc slušela.

      Vymazat