20. 7. 2014

knihex 04


festival malých  nakladatelů knihex se pod širým  nebem na pražské náplavce konal již poněkolikáté. my jsme byly opět nadšený a zoufalý současně - nadšený z přemíry krásnejch knih, projektů, ilustrací a plakátů, zoufalý pochopitelně z toho, že si nemůžeme všechno narvat do nůše a odnést do své fiktivní chaloupky v lese a zůstat tam s lupem celý prázdniny, dokud to všechno nepřečtem.

něco jsme si ale přece pořídily: matilda dostane někdy brzy nejkrásnější leporelo na světě aka 'všechno je to na zahradě' s ilustracemi filipa pošivače a  básněmi petra borkovce, které vydalo nové nakladatelství běžíliška, trochu jsme taky 'probraly' náš oblíbenej antikvariát fryč (vlastní odysseus, konečně!) a knižní bazar na podporu knihexu, a pořídily si nejkrásnější knižní záložky od bookmarklovers (samozřejmě s bílou velrybou aka melville je nejvíc).
u řeky jsme taky potkaly spoustu fajn známejch, který si určitě pamatujete i z jedenácti koček, například karolínu strykovou alias paragraph, která s sebou vzala hlavně nové pohlednice, ale i novou knížku 'jak na příšery', kterou ilustrovala. nechyběla ani ádvojka, cider a limo od pragera, dětské nakladatelství baobab (a pokud to nevíte, najdete ho kromě tábora i v pražskejch vršovicích), taky edition lidu a jejich novinkový minikomiksy do kapsy tištěný na papír inovativní technologií jako by to byly paragony (jsou asi první, co to dělaj na světě), potkaly jsme taky báru baronovou s čerstvým výtiskem 'miluj sama sebe', knížky, o který  jsme tu podrobněji psaly nedávno a kterou jste někteří patrně podpořili přes hithit (díky!). jásaly jsme taky nad komiksovým obchodem no ordinary heroes (jinak funguje jen online) a taky nad audioknihama (emil a detektivové  - to fakt nutně potřebujem) a nejvíc úplně nejvíc ze všeho nás potěšil stánek cesty domů. kde jsme se dozvěděly o existenci nového charitativního bazaru 'jakpak' s oblečením a spol, který najdete v bubenské ulici v holešovicích. až se tam půjdete podívat, klidně tam rovnou vemte něco hezkýho, co už nepotřebujete. 

panenka dr.laboratora + playbag. nemohly jsme odolat...

krásná skládací kniha/hračka andrey tachezy a taky ono leporelo od petra borkovce a filipa pošivaše, které dostane matilda k vánocům (nakl. bežíliška).
novinky od bookmarklovers sledujte i na fb, ať vám neunikne, kdy už budou hotové ty avizované záložky ke knize 451 stupňů fahrenheita raye bradburyho. my jsme neodolaly a koupily si celý melvillovský set k bílé velrybě s ilustracemi grafika ak59.
myslíme, že ještě víc fotek dáme asi za pár dní na fejsbuk...

Žádné komentáře:

Okomentovat